Trønderfotball 2017

50 beste trønderske fotballspillere 2011

 • Trønderfotball

TF har vurdert de trønderske fotballspillernes innsats i 2011 og kommet frem til en liste med de 50 beste. Vi har vurdert ut i fra hvilket nivå de spiller på og hvor mye de har spilt og selvfølgelig hvordan de har prestert. Her er vår rangering – er du enig eller uenig?

 1. Alexander Tettey, Rennes: – Tross skadeproblemer i hele år tok Tettey steget opp som en sikker mann på en norsk midtbane i EM kvalifiseringen. Litt mer ujevn i Rennes, men er den trønderen som spiller på høyest nivå i 2011.
 2. Vegard Forren, Molde: – En fantastisk sesong kronet med seriemesterskap og interesse fra utenlandske klubber. Er tilbake som en av de største talentene på stopperplass i Norge sammen med Even Hovland og kan i 2012 ta steget helt opp i landslagsklasse.
 3. Markus Henriksen, RBK: – Ikke like god som i gjennombruddssesongen, men er likevel det største midtbanetalentet i Norge. God på U21 og forventningene er store til at Markus tar nye steg inn i 2012.
 4. Ardian Gashi, Helsingborg: – Dobbeltmester i Sverige og en sentral brikke på det beste laget i Sverige. Skrev ny kontrakt med klubben og blir å se i mesterligakvalik til høsten.
 5. Kristoffer Vatshaug, Molde: – Har hatt sin beste sesong i Tippeligaen noensinne etter å ha blitt omskolert til midtstopper. Briljerer aldri, men spiller alltid godt og er stabiliteten selv i årets seriemester.
 6. Jonas Svensson, RBK: – Årets gjennombrudd i trøndersk fotball på den lille midtbanekrigeren fra Verdal. Årets spiller blant fansen til RBK og nå blir det spennende å se om han klarer å følge opp gjennombruddssesongen i 2012.
 7. Per Ciljan Skjelbred, HSV: – Fast på RBK frem til sommeren, men har ikke vært like heldig etter overgangen til Tyskland. Ny trener har ført Per ut i kulden, men nærmer seg laget uke for uke og vi håper å se Per tilbake på banen hver uke i 2012.
 8. Mushaga Bakenga, RBK: – Hvilken høst Mushaga har hatt på Lerkendal. Imponerte stort i NextGen og fant etter hvert veien til nettmaskene også på A-laget. Ikke rart internasjonale klubber ser nærmere på RBKs spissjuvel.
 9. Vegard Skjerve, Haugesund: – En spiller man ser lite til, men som alltid er den Jostein Grindhaug setter opp først på laget. Har hatt svake kamper i 2011, men kommer alltid tilbake og er den mest brukte forsvareren i et Haugesundlag som igjen imponerer i Tippeligaen.
 10. Michael Karlsen, Hødd: – 16 mål på 18 kamper i Hødd og hans definitive gjennombrudd i norsk fotball og det med flere kamper som venstreving. Høyreist spiss med store ferdigheter og blir spennende å følge i 2012 om han kan følge opp.
 11. Øyvind Storflor, Strømsgodset
 12.  Steffen Iversen, Crystal Palace
 13.  Christian Steen, Molde
 14.   Andreas Nordvik, Vålerenga
 15.   Gjermund Åsen, Ranheim/RBK
 16. Fredrik Midtsjø, RBK
 17. Jo Sondre Aas, Ranheim
 18. Robert Stene, Ranheim
 19. Simen Wangberg, RBK
 20. Fredrik Winsnes, RBK
 21. Per Verner Rønning, RBK
 22. Kenneth Dokken, Sandefjord
 23. Kjell Rune Sellin, Aalesund
 24. Erik Malmo, Ranheim
 25. Brede Moe, Ranheim
 26. Aleksander Lund Hansen, Start
 27. Ivar Sandvik, Ranheim
 28. Thomas Rønning, Bodø/Glimt
 29. Ole Kristian Kråkmo, Haugesund
 30. Daniel Krogstad, Ranheim
 31. Petter Larsen, Alta
 32. Erik Erlandsen, Alta
 33. Ossi Oviasu, Ranheim
 34. Kristoffer Løkberg, Ranheim
 35. Nicholas Lyngmo, Ranheim
 36. Jan Tore Opphaug, Fredrikstad
 37. Karl Morten Eek, Bodø/Glimt
 38. Pål Andre Helland, Byåsen
 39. Torgeir Dahle, Byåsen/Glimt
 40. Vegard Voll, Ranheim
 41. Michael Stilson, Ranheim
 42. Espen Sødahl, Ranheim
 43. Ole Selnæs, RBK
 44. Erik Tønne, Sheffield United
 45. Kristian Sørli, Ranheim
 46. Håvard Karlsen, Byåsen
 47. Kim Brandzæg, Tiller
 48. Geir Holthe, Nardo
 49. Bendik Bye, Ranheim
 50. Morten Ravlo, Nardo

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS