Trønderfotball 2017

G17: Sørloth scoret i straffekonk mot Sverige

  • Trønderfotball

I den årlige Falkenbergturneringen for G17 landslag vant i dag Norge på straffesparkkonkurranse etter at kampen endte 1-1. Martin Lundal spilte hele kampen for Norge, mens Alexander Sørloth kom inn i starten av 2.omgang og scoret på et av straffesparkene i den litt uinteressante straffekonken.

Sverige tok ledelsen ni minutter før slutt, men tre minutter på overtid utliknet Bård Finne for Norge. Dermed endte det 1-1.

– Det var en tett og jevn kamp. Vi er fornøyd med 1.omgang, men etter pause mistet vi en del rytme og flyt. Vi møtte et fysisk robust lag, som slo mye langt, forteller G17-landslagstrener Bård Flovik til fotball.no.

Sverige så ut til å vinne kampen da de tok ledelsen i en dårlig norsk periode mot slutten av kampen, men så dukket altså Brann-spiller Bård Finne opp etter en fint norsk kombinasjonsspill.

– Det var et fint mål og en deilig følelse å redde uavgjort på slutten. Det er en fin vilje i laget, og vi klarte å komme tilbake. Alt i alt var det greit med uavgjort. Det var fortjent at vi fikk utlikningen, mener Flovik.

Treneren håper imidlertid at de norske guttene skal prestere bedre i kampene som kommer.

– Dette ble en voksen kamp i forhold til fysikk, og det er vanskelig å få en pasningsflyt mot sånne lag. Guttene viste stor vilje til å jobbe, men evnen var ikke så høy offensivt i dag. Defensivt var det stort sett solid, fortsetter han.

Etter kampen ble det arrangert straffesparkkonkurranse i tilfelle lagene havner helt likt på sluttabellen. Den var det Norge som vant etter at keeper Pål Vestly Heigre reddet to av Sveriges forsøk. Bård Finne, Alexander Sørloth, Robert Skårdal og Marius Høibråten scoret for Norge.

Neste kamp er mot Romania på torsdag.

– Kampen i dag var en tøff batalje, så vi må restituere oss godt. Vi kommer også til å rotere en del på laget, så det blir nok noen endringer i den kampen, avslutter Flovik.

Kampfakta:

Sverige – Norge 1-1 (0-0)

Sted: Vinåvallen, Vinberg

Tilskuere:

Dommer: Jim Petersson, Sverige

Gule kort: Sondre Tronstad, Norge

Mål: 1-0 Isak Nylen (71.min), 1-1 Bård Finne (80.min +3)

Norge (4-3-3): Pål Vestly Heigre – Alexander Jones, Martin Pedersen, Marius Christopher Høibråten, Martin Lundal – Anders Trondsen, Kent Are Antonsen, Henrik Gulden (Sondre Tronstad 41.min) – Kasper Skaanes (Robert Skårdal 58.min), Christian Bjerkenes (Alexander Sørloth 58.min), Bård Finne

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS