Trønderfotball 2017

J17: Enlid debuterte med 2 mål

  • Trønderfotball
Foto: Kvinnefotballmagasinet.no

J17-landslaget tok en råsterk seier mot VM-klare Italia. Blåtrøyene, som endte på 3.plass i fjorårets EM, måtte seg slått 2-1 av de norske jentene. I sentrum for Norge: Debutant Marthe Enlid, som viste seg frem med to scoringer i sin første landskamp.

– Det var veldig gøy for Marthe. I hennes første landskamp gikk hun ut og spilte en meget solid kamp, som hun kronet med to scoringer. Vi skapte ikke så mye selv, men hadde en god og effektiv spiss i Marthe på topp som ble avgjørende, sier J17-landslagstrener Margunn Haugenes til fotball.no.

Treneren var nautrlig nok glad etter å ha slått Italia på bortebane.

– Veldig moro å vinne. Som jeg sa før disse kampene, så er det viktig å skape en vinnerkultur. I dag lyste det av jentene og jeg er veldig fornøyd med innsatsen. Vi var solide defensivt og slapp Italia til få sjanser. Det ble en krigekamp, der vi viste at vi ville vinne.

– God defensiv struktur og knallhard jobbing var nøkkelen. Det ga oss også muligheter fremover. Så hadde vi altså en spiss på topp som virkelig leverte, fortsetter Haugenes.

Hun trakk også frem en omskolert Nora Hanssen, som var meget solid som midtstopper, men understreker at samtlige jenter gjorde jobben sin og vel så det i denne kampen.

– Å slå VM-klare Italia på bortebane er veldig sterkt. Dette var også noe av det siste de gjorde før mesterskapet, så de var interessert i å prestere godt. Jeg er stolt over det norske laget i dag, fortsetter hun.

Dermed har kampene endt med en seier og en uavgjort for de norske jentene.

– Alle har fått starte minst en av de to kampene. Det har vært jevnt over solid innsats. Det er gledelig å se. Dette har vært en utrolig fin erfaring og kamptrening for jentene, og det har gitt to sterke resultater. Jeg er meget fornøyd med samlingen, avslutter Haugenes.

Neste samling for laget er en dobbeltlandskamp mot Finland i mai.

Norge stilte med følgende lag:

4-3-3: Anne Marte Lingjerde – Ylva Magnusson Svendsen, Nora Hanssen, Mariken Kleppe, Marit Bratberg Lund – Maria Hiim (Nora Eide Lie 53.min), Ingrid Helene Nyhus, Katrine Winnem Jørgensen (Ida Marie Fikseth Fossem 53.min) – Kristin Ramde Tveit (Frida Løvlie Bråttum 67.min), Marthe Enlid, Ochelle Anya De Courcy (Vilde Fjelldal 41.min)

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS