Trønderfotball 2017

Topp 50: Trønderske spillere

 • Magnus Troøyen
Foto: RBK.no

Trøndersk fotball er bedre enn på lenge. I torsdagens landskamp mellom Norge og Bulgaria fikk hele fire trøndere spilletid (3 fra start), og det til tross for at både Pål Andre Helland og Ole Selnæs var ute med skade. Rosenborg cruiser mot seriegull med mange unge trøndere på laget, og både Ranheim og Levanger leverer gode resultater i 1.divisjon.

Også nedover i divisjonene jobbes det godt, og spesielt Nardo imponerer i 2.divisjon. Vi har derfor laget en liste over de 50 beste trønderske fotballspillerne, der kriteriene hovedsakelig er spilletid, divisjon og prestasjoner over tid. Listen er på ingen måte perfekt eller komplett, men gir et fint innblikk i hvordan situasjonen for flere trønderske spillere er.

 1. Per Ciljan Skjelbred, Hertha Berlin. Kanskje Norges beste spiller. Er en bærebjelke i Bundesliga-klubben Hertha Berlin, og har også fått kapteinsrollen på det norske landslaget. Opplevde en del motgang etter at han valgte å forlate RBK, men gjennom knallhard jobbing har han lykkes i et av Tysklands største lag. Uten tvil Trøndelags beste spiller.
 1. Alexander Tettey, Norwich. Etter et år i engelsk Championship er Tettey tilbake i Premier League neste sesong. Trønderen har vært en av Norwichs viktigste spillere over flere år, og har ved flere anledninger vært ønsket av større klubber. Gjennom sin evne til å balansere midtbanen har han også vært fast på landslaget i lang tid.
 1. Markus Henriksen, AZ Alkmaar. I likhet med Skjelbred og Tettey har også Henriksen en fortid i Rosenborg, men trønderen har siden 2012 spilt for den nederlandske klubben AZ. Tross flere langvarige skadeavbrekk har Henriksen blitt en svært populær og viktig spiller for klubben, og den sentrale midtbanespilleren har også ved flere anledninger vist at han har en nese for mål. Ble kåret til årets spiller i sin første sesong for klubben. Kanskje moden for en større liga snart. Slet mye med skader sist sesong, men spilte likevel 22 seriekamper. Der noterte han seg for imponerende 11 målpoeng fra sin sentrale midtbaneposisjon!
 1. Pål Andre Helland, Rosenborg. Etter at Helland spilte seg til fast plass på Rosenborg-laget høsten 2014, har 25-åringen opplevd en enorm utvikling. Hadde lenge godt over ett mål i snitt per kamp denne sesongen, og har også fått tillit på landslaget. Var i mange år regnet som et kjempetalent, og har nå blitt Tippeligaens kanskje beste spiller. Kan fort være mannen som skyter Rosenborg til seriegull og Norge til EM. Ryktes stadig til større klubber, og er i følge fotballspeider og sportslig leder Tor-Kristian Karlsen god nok for Bundesliga. Slitt med skade i høst.
 1. Vegard Forren, Molde. Blant Norges beste midtstoppere og en viktig bidragsyter til Moldes suksess de senere år. Fast plass på landslaget. Klarte ikke å slå gjennom da han prøvde seg i Premier League hos Southampton, men virker klar for en større liga. Strålende venstrefot.
 1. Ole Selnæs, Rosenborg. Har tross sin unge alder spilt over 70 seriekamper for Rosenborg, og har tatt store steg denne sesongen. Den dype playmakeren har lenge strødd om seg med presise pasninger, men denne sesongen har han også begynt å ta mer defensivt ansvar. Har levert flere strålende assists denne sesongen, og blir stadig en mer komplett spiller. Lenge oversett av landslagsledelsen, men ble endelig tatt ut i den siste troppen.
 1. Jonas Svensson, Rosenborg. Verdalingen er en av Rosenborgs viktigste spillere, og har spilt samtlige minutter for ligalederne så langt denne sesongen. Posisjonskiftet fra indreløper til høyreback viste seg å være smart, og trønderen har spilt seg inn i landslagsdiskusjonen. God både offensivt og defensivt.
 1. Mushaga Bakenga, Molde. Den tidligere Rosenborg-spilleren har vært svært uheldig med skader den siste tiden, og en røket akilles har holdt angriperen på sidelinjen siden mars. Har et stort potensiale, men trenger tillit og fast spilletid. Vært innom 6 forskjellige klubber de siste årene. Fortsatt bare 22 år.
 1. Fredrik Midtsjø, Rosenborg. Lenge regnet som et stort talent, og har virkelig slått gjennom denne sesongen. Imponerte på utlån til Sandnes Ulf forrige sesong, og har vært sentral som indreløper i et Rosenborg-lag som cruiser mot seriegull denne sesongen. Strålende teknikk og overblikk, men tar også ansvar defensivt. Til og med Kåre Ingebrigtsen har innrømmet at han er overrasket over hvor store steg Midtsjø har tatt den siste tiden. Holdt Celtics kjempetalent Liam Henderson ute av Rosenborg-laget hele våren.
 1. Gjermund Åsen, Tromsø. Den tidligere Ranheim-spilleren har vært svært god for Tromsø denne sesongen, og står bak det meste nordlendingene skaper offensivt. Selv om Tromsø har hatt en elendig seriestart stod Åsen med 5 målpoeng på sine første 10 kamper. Tross mye interesse ventet han lenge med å forlate Ranheim, og overgangen til Tromsø virker som et riktig valg.

 

 1. Simen Wangberg, Tromsø
 1. Vegard Skjerve, Haugesund
 2. Øyvind Storflor, Strømsgodset
 3. Aleksander Sørloth, Rosenborg
 4. Aleksander Lund Hansen, Rosenborg
 5. Ardian Gashi, Odd
 6. Andreas Nordvik, Sarpsborg
 7. Brede Moe, Bodø/Glimt
 8. Magnus Stamnestrø, Rosenborg
 9. Kjell Rune Sellin, Sandefjord
 10. Michael Stilson, Mjøndalen
 11. Bendik Bye, Levanger
 12. Michael Karlsen, Hødd
 13. Simen Raaen Sandmæl, Levanger
 14. Robert Stene, Ranheim
 15. John Hou Sæter, Rosenborg
 16. Ola Rygg, Levanger
 17. Eirik Holmvik Malmo, Ranheim
 18. Per Verner Rønning, Levanger
 19. Tom Erik Nordberg, Levanger
 20. Andreas Helmersen, Rosenborg
 21. Are Tronseth, Ranheim
 22. Asgeir Snekvik, Ranheim
 23. Albert Berbatovci, Nardo
 24. Jørgen Olsen Øveraas, Ranheim
 25. Jo Sondre Aas, Ranheim
 26. Georg Flatgård, Rødde
 27. Kristoffer Løkberg, Ranheim
 28. Even Barli, Ranheim
 29. Torgil Gjertsen, Ranheim
 30. Andreas W Rye, Strindheim
 31. Espen Hammer Berger, Levanger
 32. Karl Morten Eek, Ranheim
 33. Vegard Voll, Ranheim
 34. Sondre Stokke, Stjørdals-Blink
 35. Bent Sørmo, Levanger
 36. Magnus Aasarød, Nardo
 37. Thomas Rønning, Ranheim
 38. Daniel Krogstad, Strindheim
 39. Lars Emil Johannesen Flakk, Levanger

 

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS