Trønderfotball 2017

Dette er «Fotballens venner»

  • Trønderfotball

Foreningen «Fotballens Venner» sparkes i gang denne måneden.

Med Bjørn Hansen i lederstolen arrangeres den første medlemmskvelden i den nystartede foreningen Fotballens Venner 30.november. Foreningen skal samle fotballinteresserte i Trøndelag, og skal fremme gammel og ny historie knyttet til Trøndersk Fotball.

Dette skriver foreningen selv:

– Fotballens Venner Trøndelag skal arbeide for å ivareta den enorme fotballhistorien vi har i Trøndelag, gjennom å skape et sosialt treffsted for historiefortelling, samt selvsagt diskutere fotballen i dag og kanskje framtidstanker innenfor den idretten som engasjerer oss aller mest. Det legges opp til at det avholdes 4 møter årlig, der klubber og personligheter som har betydd mye for fotballen, både lokalt i Trøndelag og nasjonalt, blir invitert inn for å fortelle sin historie. Foreningen ble stiftet 2. oktober 2016. Foreningens første leder er Bjørn Hansen, en kjent mann innenfor fotballen og nærmere presentasjon er vel unødvendig. Det finnes lignende foreninger på Østlandet og Troms. Foreningene der er kjent som Fotballmuseets Venner.

Det første møte avholdes 30.november på Lerkendal Stadion, og fotballpersonligheter som Petter Helland og Stig Inge Bjørnebye vil komme.

– Stig Inge Bjørnebye kommer og vil fortelle oss om årets Rosenborgsesong og hvordan Rosenborg nå vil jobbe fremover med å nå målene om å bli enda bedre på hjemmebane samt hvordan Rosenborg skal etablere seg med spill i Europa.

– Petter Helland har skrevet en bok om kjærligheten til det fascinerende ballspillet og han kommer og forteller om boka han nettopp har lansert. Det er en bok om fotballbyen Trondheim på over 400 sider og favner historien fra fotballen ble introdusert i byen og frem til i dag. Det er en bok med kjærlighet til breddefotballen, som igjen er en nødvendig forutsetting for toppfotballen. I boka har alle idrettslag fått sin plass der historien er beskrevet ifht. fotballaktiviteten i idrettslaget. Boka har fått tittelen «Mang ei hærlig stund.

Påmelding gjøres til:

Epost: bjorn.langorgen@fotball.no eller telefon/sms til 951 44 087

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS