Trønderfotball 2017

– Verdens dårligste taper!

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Ole Selnæs er god til det meste på fotballbanen, men har fortsatt ikke lært seg å tape.

– Jeg er villig til å sette mye penger på at han er verdens dårligste taper. Taper han i monopol, går brettet og brikkene i veggen. Han har alltid vært sånn, enten det handlet om å være først opp trappen eller å spise opp maten raskest. Han har en vinnervilje som er helt ekstrem, sier den fem år eldre broren Erik Selnæs til Josimar.

Fotballbladet Josimar har skrevet en fyldig og lang artikkel om Selnæs, hvor de blant annet trekker frem vinnerviljen og hans ekstreme vinnerskalle som en årsak til sukessen Selnæs har hatt på fotballbanen de siste årene. 22-åringen er for tiden inne i sin beste periode i karrieren, og spiller fast på midtbanen hos Saint Eienne i Frankrike. Bare ett år etter overgangen fra Rosenborg har han fått en sentral rolle hos den franske storklubben, og Selnæs selv innrømmer at han ikke forventet at ting skulle gå så fort.

– Det er helt fantastisk å spille fast på et lag som Saint-Étienne. Jeg kunne ikke drømt om dette for et år siden, at jeg skulle gå rett fra Tippeligaen til en så viktig rolle i en så god liga.

– Jeg prøver å være en «boss» på banen. Det har jeg alltid ønsket å være. Jeg gjør det som faller meg naturlig, og for meg er det naturlig å ta ansvar på banen og dirigere. Når man spiller kampene og gjør det ganske godt, får man respekt i gruppen. Det er sånn det funker i en garderobe, sier Selnæs.

Men selv om han tidvis kan være ganske krevende å ha med å gjøre på banen, sier Selnæs at han er en mye roligere person utenfor fotballbanen.

– Jeg går inn i en helt annen rolle når jeg tar på meg drakten og det er kamp. Da skjer det bare noe med meg. Da går jeg fra å være rolig og sjenert til å bli det stikk motsatte. Jeg kjefter på dommere som jeg aldri hadde turt å si hei til utenfor banen. Det er rart med det, men det er bare helt naturlig.

– Jeg vet at jeg aldri hadde kommet så langt som jeg har gjort, uten temperamentet mitt. Det er det som driver meg. Uten den vinnerskallen jeg har, vet jeg at jeg ikke hadde vært i nærheten av dette nivået. Jeg vet bedre enn noen annen at jeg noen ganger kan bikke over, men jeg tar heller det enn at jeg gir faen i om jeg vinner eller taper, sier Selnæs, som utenfor banen er en rolig og beskjeden mann.

Sammen med Alexander Søderlund trives Selnæs godt i Frankrike, selv om han innrømmer at han fortsatt sliter med språket. Han sier likevel at den franske ligaen bare er ment å være et springbrett i karrieren hans. Det store målet er Premier League.

Les mer hos Josimar.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS