Trønderfotball 2017

Slik har Orkla snudd formpila

  • Magnus Troøyen
Foto: Orkla

Etter en elendig sesongstart har Orkla nå begynt å ligne litt mer på seg selv.

Orkla har vært sesongens store negative overraskelse, og etter åtte strake tap tidligere i vår begynte ting å se skummelt ut for Nils Arne Eggens menn. De siste kampene har formpila imidlertidig pekt oppover, og Orkla har levert betraktelig bedre prestasjoner. De har nå to strake storseire, og ligger bare to poeng unna trygg plass. Spillerne trekker frem selvtillit og mindre skadeproblemer som viktige årsaker til at sesongen er i ferd med å snu.

– Jeg tror grunnen er at vi har fått tilbake spillere fra skade, slik at vi har fått bedre kvalitet på trening. Mer overskudd og kontinuitet i startelleveren gjør at vi begynner å finne formen fra i vinter, så vi får bare håpe at det fortsetter i riktig retning, sier Orklas storscorer Erik Bjørkli Helgetun til Trønderfotball.

Han forteller at de også har gjort små taktiske grep, men at de ellers forsøker å spille slik de alltid har gjort.

– Vi kjører samme spillestil som alltid. Kanskje er vi litt klokere på når vi skal presse høyt, at vi er litt smartere og ligger mer kompakt for så å kjøre kontringer.

Arnstein Buøy, som scorte to mål i helgas seier mot Træff, trekker også frem selvtilliten.

– Jeg tror nok ikke det er noe hemmeligheter her altså. Når moralen og innsatsen til hver enkelt spiller hever seg noen hakk, blir summen for hele laget bra! Viktig å få tilbake troen, og øke selvtilliten. Det blir nok jevnt med lagene bak teten, så vi må bare prøve å plukke poeng og henge oss på der, sier Buøy.

Orkla har lenge vært kjent som et lag som scorer mye mål, og de har prestert brukbart offensivt også denne sesongen. Bare tre kamper har de gått målløse av banen, men samtidig har det lekket inn ganske mange mål bakover. I helgas kamp mot Træff holdt de nullen for første gang denne sesongen!

– Vi har hatt litt mer flyt de siste kampene. Ikke noe annen hemmelighet enn at et par mann nå er tilbake fra skade, litt bedre innsats og marginer med istedenfor mot, beskriver Erlend Løkken.

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS