Trønderfotball 2017

– Aldri vært med på noe som ligner!

  • Magnus Troøyen
Foto: RBK.no

Rosenborg 2 er i fare for å rykke ned til 4.divisjon.

Reservelaget til Rosenborg rykket ned fra 2.divisjon forrige sesong, og var forventet å bite godt fra seg i årets 3.divisjon. Det har ikke skjedd, og laget tar nå sommerferie tre poeng under nedrykkstreken. I motsetning til mange andre reservelag benytter RBK 2 nesten utelukkende juniorspillere, og mange av lagets sentrale spillere har slitt med skader denne våren. Trener Roger Naustan tror derfor laget vil bite mye bedre fra seg til høsten.

– Dessverre har våre eldste juniorer, som vi forventet at skulle bli med å dra lasset i år, vært skadet i omtrent hele vårsesongen. Olaus Skarsem, Ola Solbakken, Glenn Walker og Erik Nordengen har alle vært langtidsskadd. Nå er de i ferd med å matches tilbake i form, sier Naustan til Adresseavisen.

– Jeg har aldri vært med på noe som ligner skadesituasjonen vi har hatt på våre juniorer i år.

Det hjelper heller ikke at Andreas Helmersen på ny ble korsbåndsskadd, og at John Hou Sæter er solgt til Stabæk. Laget har ikke vunnet en kamp siden 10.mai, og har kun vunnet to matcher denne våren. Naustan får sjelden bruke spillere fra A-laget til Rosenborg, men klager ikke.

– Nei, vi hadde ikke planlagt å få noe hjelp, så vi er takknemlig for alt vi får. A-laget må selvsagt prioritere hvordan de bruker spillerne sine selv, forteller Naustan.

– Det har absolutt ingen hensikt i at Rosenborg skal ha et andrelag på nivå fem i norsk fotball. Vi mener 3. divisjon er vår rette kamparena, og det er det vi skal bevise til høsten, sier Naustan.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS