Trønderfotball 2017

Torgil Gjertsen forlater Ranheim

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

25-åringen har signert for Kristiansund.

– Vi skal se på dette som en suksesshistorie. Torgil har ikke vært på noen U-landslag eller i Rosenborgs Salmar-akademi, men ved hjelp fra Strindheim og tre år i Ranheim, har vi fått en ny trønder i Eliteserien, sier daglig leder i Ranheim, Frank Lidahl, til Adressa.

Torgil Gjertsen startet karrieren i Melhus, og har siden spilt for Strindheim og Ranheim. Han har gradvis jobbet seg oppover i systemet, og får nå endelig prøve seg i Eliteserien. Kantspilleren har lenge vært ønsket av Kristiansund, og i dag ble overgangen endelig offisiell. Ranheim skal motta et sekssifret beløp for Gjertsen, som bare hadde kontrakt med blåtrøyene ut årets sesong.

– Det å selge spillere til et høyere nivå skal være en naturlig del av det Ranheim er, gitt timing og økonomi stemmer. Med Torgil har vi en trøndersk suksesshistorie om en reise fra Melhus til Strindheim til Ranheim, en spiller uten erfaring fra kretslag eller akademi, som nå går videre til Eliteserien. Et bilde på hvordan Ranheim legger til rette for utvikling for utfordrere, sier Lidahl til Ranheims hjemmeside.

– Gratulerer Torgil Gjertsen med kontrakt i Eliteserien, vi e stolt!, tweeter hans gamle klubb Melhus.

Gjertsen har vært en av Ranheims viktigste spillere den siste tiden, og innrømmer at det blir tungt å forlate kameratene sine. Samtidig er dette en mulighet han har drømt om lenge. Gjertsen fikk totalt 90 seriekamper i Ranheim, og har scoret ni mål. Denne sesongen står han bokført med to scoringer i OBOS-ligaen og fem assists.

–  Salg av spillere som Torgil KAN naturligvis føre til at vi blir svekket. Samtidig gir det mulighet for en ny trønder til å gripe muligheten, gjøre rollen til sin og være med å utvikle Ranheim videre. Vi tror sterkt på samtlige av våre spillere. Vi finner energi i denne overgangen og skal angripe videre for å prestere så godt at vi kan vinne flere fotballkamper, sier Lidahl.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS