Trønderfotball 2017

Åpner for salg av Midtsjø

  • Magnus Troøyen

Rosenborgs Fredrik Midtsjø kan være på vei til Nederlandske AZ.

Indreløperen har tatt enorme steg de siste sesongene, og er blitt en bærebjelke på midtbanen til Rosenborg. Utenlandske klubber har dog en tendens til å plukke opp trøndere som presterer for Rosenborg, og nå kan også Midtsjø være på vei bort. AZ hadde representanter til stede på Lerkendal under onsdagens kamp mot Celtic, og det spekuleres i at de kommer til å legge inn et bud på rundt 20 millioner kroner.

– Jeg vet ikke noe mer enn dere. Jeg forholder meg til Rosenborg, og prøver å gjøre jobben min her. Så får vi ta det hvis det dukker opp noe, sier Midtsjø til VG.

Han kan dermed bli lagkamerat med Jonas Svensson, som gikk til AZ i vinter. Også Markus Henriksen har tidligere blitt solgt fra Rosenborg til nederlenderne.

– Jeg har jo snakket med Jonas, og han trives der han. Men det er bare vanlig kompisprat. Vi er gode kompiser, og vi ringes og snakkes ofte.

Rosenborg sier de åpne for salg om budet er godt nok.

– Ja, alle har sin pris. Men historien i Rosenborg snakker godt for seg. Vi er en selgende klubb, og det kommer vi til å være i fremtiden også. Det er slik det fungerer for oss. Vi produserer spillere samtidig som vi ønsker å ha et lag som er konkurransedyktig på så høyt nivå som mulig, også internasjonalt. Da vet vi av erfaring at det blir interesse rundt spillere. Det er ikke noe nytt, det har alltid vært sånn. Det er en kompliment til hvordan vi jobber egentlig.

AZ Alkmaar endte på 6. plass i den nederlandske eredivisie forrige sesong.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS