Trønderfotball 2017

– Det har vært en god del henvendelser

  • Magnus Troøyen
Foto: Starsandfriends.no

Gjermund Åsen bekrefter at flere klubber har vist interesse, men ønsker samtidig ikke å utelukke at han blir i Tromsø.

Trønderen er på utgående kontrakt hos Tromsø, og har tidligere signalisert at han ønsker å prøve noe annet neste sesong. Åsen har tatt store steg de siste sesongene, og har kanskje vært Tromsøs viktigste spiller denne sesongen. Han har notert seg for 3 mål og 4 assist for Tippeligaens nest-minstscorende lag, noe som betyr at han har vært innblandet i nesten 40 % av Tromsøs mål denne sesongen.

Åsen har vært på banen nesten samtlige minutter for Tromsø, og klubben ønsker gjerne å ha han med seg videre inn i neste sesong. Tromsø ligger på direkte nedrykk til 1.divisjon, og det virker lite sannsynlig at 26-åringen blir med klubben ned en divisjon. Brann skal være en av klubbene som viser interesse.

– Fra første dag jeg så ham på trening, tenkte jeg at han er en veldig god spiller. Og han er veldig viktig for dette laget. Gjermund vet at det beste for ham, er å spille bra for Tromsø – uansett hva som skjer, sier lagets trener Simo Valakari til Aftenposten.

Siden Åsen er inne i sine siste måneder av kontrakten med Tromsø, står han fritt til å signere med andre klubber. Han bekrefter at det er en del interesse, men sier det ikke hindrer han fra å prestere for Tromsø.

– Det har vært en god del. Jeg er flink til å legge det fra meg. Når jeg kommer hjem så er jeg veldig flink til å slappe av og det er ikke noe jeg bruker mye energi. Så har jeg snakket med agenten min og de i nærmeste familie om hva som er lurt, sier trønderen til Aftenposten.

– Jeg har ikke satt noen frist. Akkurat nå brenner jeg for at TIL skal berge plassen og at supporterne kan dra hjem fra kampene og være stolte over å være TIL-supporter, sier Gjermund Åsen.

I dag spiller både Gjermund Åsen, Mushaga Bakenga og Simen Wangberg for Tromsø, noe som betyr at bunnlaget har en langt større andel trøndere enn Rosenborg.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS