Trønderfotball 2017

– God nok for Rosenborg

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

Ranheims Christian Eggen Rismark får masse skryt.

Den tidligere Orkla-spilleren har tatt OBOS-ligaen med storm, og raskt seilt opp som en av Ranheims aller beste spillere. Midtstopperen ble utnevnt til kaptein før årets sesong, og har vært en veldig viktig bidragsyter til Ranheims gode vårsesong. Laget fra fjæra ligger på opprykksplass når halve sesongen er spilt, og Nils Arne Eggens barnebarn får mye av æren for at Ranheim er blant lagene som slipper inn færrest mål i ligaen.

Flere medier og eksperter har skrytt av midtstopperen, blant annet Eurosport.

– En bauta i forsvaret. Ranheim har kun sluppet inn 18 mål på 17 kamper, og han er mye av grunnen til det. Han er svært god i oppspillsfasen, har en god venstrefot, kan slå kort og langt, og tre i mellomrom. Jeg er sikker på at han snart er på vei vekk fra Ranheim. Jeg mener han fort kan bli moden for et høyere nivå om et år eller to. Med utviklingen lukter det Rosenborg om kort tid. Jeg vil tro de melder seg på hvis han fortsetter som nå. Han er god nok til å spille i Rosenborg om kort tid, skriver nettsiden.

Christian Eggen Rismark slet benken i Ranheim for noen sesonger siden, men valgte å restarte karrieren i Orkla. Oppholdet i 3.divisjon gjorde han tydeligvis godt, for Eggen Rismark trengte bare to sesonger på å gå fra 3.divisjon til kaptein for et topplag i OBOS-ligaen. Han trekker frem morfar Nils Arne Eggen som litt av forklaringen.

– Da jeg restartet karrieren så var det veldig bra å få trent under morfar. Man lærer mest av de beste. Det var et lærerikt år som var inspirerende for spillerkarrieren. Det føltes riktig da. Det er ikke et valg jeg angrer på nå for å si det sånn, sier 25-åringen til VG.

– Jeg tror man har godt av et sånt år. Det gjelder ikke bare Christian. Men når du «restarter» karrieren så må du være på et nivå du kan være dominant. Du lærer mest av å lykkes, istemmer morfar Eggen.

Eurosport trekker også frem Ranheims Mads Reginiussen, som også har vært strålende så langt denne sesongen.

Ranheim ligger på direkte opprykk når 17 av 30 seriekamper er spilt, med totalt 32 poeng.

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS