Trønderfotball 2017

– Ville vært en av de største prestasjonene på lang tid

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

Ranheim-leiren drømmer om opprykk til Eliteserien, men prøver fortsatt å holde bena godt plantet på jorda.

Etter 21 seriekamper ligger Ranheim bare tre poeng bak direkte opprykksplass til Eliteserien, et opprykk som i følge midtbanespiller Kristoffer Løkberg ville vært noe av det mest imponerende som har hendt i norsk fotball på lang tid. Økonomisk er ikke Ranheim i nærheten av å kunne måle seg med konkurrentene, opprykkskonkurrent Start har for eksempel mer enn 4 ganger så stort budsjett som trønderne. Likevel har Ranheim sesong etter sesong vist at de kan kjempe om en topplassering, og i år brenner opprykksdrømmen sterkere enn på lenge.

– Et eventuelt opprykk vil være en drøm for meg og hele klubben, og vil være en av de største prestasjonene i norsk toppfotball på lang lang tid med tanke på hvem og hva vi konkurrerer mot. Vi skal jobbe knallhardt hver eneste dag, videreutvikle det vi har jobbet med i hele år og ha fokus på en kamp av gangen, sier Kristoffer Løkberg til Trønderfotball.

Siste serierunde kjørte Ranheim over Levanger, og vant til slutt 6-1. Det gjorde godt etter to strake tap, og gir mye selvtillit foran helgas hjemmekamp mot Kongsvinger.

-Det er fortsatt en tredjedel igjen av sesongen, og mye kan fortsatt skje. Vi har satt oss selv i en god posisjon så langt, og alt vi kan gjøre er å kjempe for å vinne hver eneste kamp framover. Så får vi se når det er 1-2 serierunder igjen, om vi fremdeles ligger i nærheten. Først da kan vi begynne å snakke om et eventuelt opprykk, sier Ranheims Magnus Blakstad til Trønderfotball.

Ranheim har en av de beste defensive statistikkene i ligaen, og mye av æren for det skal Christian Eggen Rismark ha. Den tidligere Orkla-spilleren har tatt enorme steg denne sesongen, og nevnes av flere som en mulig fremtidig forsvarsbauta hos Rosenborg.

– Så lenge vi ligger i nærheten av direkte opprykksplass, ønsker vi å være med i den kampen. Vi har et avslappet forhold til dette, ettersom vi er underdogs og har alt å vinne. Vi føler vi har et spill som gir oss mulighet til å styre flere kamper. Dermed vil det være opp til oss selv og ikke tilfeldigheter om vi lykkes. I tillegg handler dem om å prioritere riktig utover høsten, legger Ranheim-kaptein Christian Eggen Rismark. til.

Ranheim har de siste sesongene ofte levert strålende vårsesonger, for så å falle litt sammen på høsten. Det har ikke klubben råd til denne sesongen om de vil kjempe om opprykk.

– Ingen har fasitsvaret på hvorfor høsten ofte har vært akilleshælen for Ranheim. Vi må bare fortsette med det arbeidet vi har gjort fram til nå. Klarer vi det, kan det bli bli artig utover høsten, fortsetter Blakstad.

– Og så kan vi se på høsten i fjor at Ranheim og høstsesong ikke alltid er sammenfallende med dårlig poengfangst, skyter Løkberg inn.

Ranheim tar imot Kongsvinger på Extra Arena denne helga.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS