Trønderfotball 2017

Slik ender 2.divisjon

 • Magnus Troøyen
Foto: Nardos twitterkonto

Årets sesong i 2.divisjon avdeling 2 nærmer seg slutten, og Trønderfotball har sett på hvordan vi tror tabellen ser ut ved sesongslutt.

Nivået i 2.divisjon er høyere enn noensinne etter fjorårets omlegging av seriesystemet, og med trønderske øyne har årets sesong så langt vært en delt opplevelse. Mens Nardo har prestert langt bedre enn forventet, og allerede har nådd målet sitt om å sikre plassen, har Byåsen slitt stort med å ta poeng. De ligger helt nederst på tabellen med usle 12 poeng, og der tror vi de blir liggende. Byåsen har bare vunnet tre seriekamper i år, og med et tøft gjenstående kamprogram er det ikke sikkert det tallet øker.

Slik tipper vi tabellen i 2.divisjon avdeling 2 ser ut når sesongen er ferdigspilt:

 

 1. Notodden
 2. Bryne
 3. Nest-Sotra
 4. Fram
 5.  Vidar
 6.  Vard Haugesund
 7.  Hønefoss
 8. Hødd
 9.  Nardo
 10.  Egersunds
 11.  Odd 2
 12.  Vindbjart
 13.  Fana
 14.  Byåsen

 

At vi tror Byåsen ender på sisteplass er nok desverre ingen bombe. Trønderne er i elendig form, og har bare vunnet en eneste hjemmekamp i hele år. Skal de holde plassen, må de minst doble antallet seiere totalt. Det kommer ikke til å skje, og rødtrøyene kan nok forberede seg på spill i 3.divisjon allerede. Der vil Fana og Vindbjart følge med, tror vi.

Vi tror også Nardo vil falle litt ned fra dagens 6.plass. Laget fra Nissekollen oppnådde sesongens store mål om å ikke rykke ned i forrige serierunde, og lag som er «ferdigspilte» har en lei tendens til å droppe i prestasjoner etter at sesongmålet er nådd. De sliter også med skadeproblemer, og har et tøft kampprogram som gjenstår.

Notodden på topp kan overraske noen, men vi tror laget fra Telemark kan holde den gode formen gående resten av sesongen. De står med 7 seire på sine 8 siste, og har et overkommelig kampprogram resten av sesongen. Blant annet møter de to bunnlag i de to siste kampene, og vi tror Notodden har nok kvalitet inne til å spille i Obosligaen neste sesong!

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS