Trønderfotball 2017

Slik har Torgil Gjertsen tatt steget

  • Magnus Troøyen
Foto: Kristiansundbk.no

Torgil Gjertsen viser at det også går an å bli god utenfor Rosenborg-systemet.

I går herjet han og scorte to mål da Kristiansund knuste Brann 4-0 på Brann Stadion, og uttalte etter kampen at dette var det største han hadde opplevd i karrieren. Gjertsen har virkelig overbevist etter at han fikk muligheten i Eliteserien, og står nå med 4 mål og en assist etter 5 kamper for Kristiansund. Det var det få som trodde for noen år siden.

Torgil Gjertsen har nemlig gått gradene fra 3.divisjon, til 2.divisjon, OBOS-ligaen og nå til slutt Eliteserien. På alle nivå har han dominert, og han viser at det er godt mulig å komme seg til Eliteserien uten å være best på kretslag som ungdomsspiller. Han viser også at det er mulig å ta «omveien» opp til Eliteserien uten å være innom Rosenborg-systemet.

– Vi skal se på dette som en suksesshistorie. Torgil har ikke vært på noen U-landslag eller i Rosenborgs Salmar-akademi, men ved hjelp fra Strindheim og tre år i Ranheim, har vi fått en ny trønder i Eliteserien, sa daglig leder i Ranheim Frank Lidahl til Adressa tidligere i sommer.

Gjertsen startet karrieren i Melhus, og spilte deretter noen år i Strindheim. Så ble han hentet opp til Ranheim, før han i sommer endelig fikk oppfylt drømmen om Eliteserie. Da hadde han rukket å fylle 25 år.

– Torgil Gjertsen! Fra treningsdress med Melhus IL-logo på første skoledag på videregående, til scoring på Brann stadion. Gøy!, tweeter Ulrik Balstad.

– Torgil Gjertsen – den norske Eden Hazard, følger Mjøndalens Mads Hansen opp med.

 

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS