Trønderfotball 2017

Slik skal Rosenborg få frem flere talenter

  • Magnus Troøyen
Foto: Rosenborg BK

Rosenborg omorganiserer akademisatsingen sin, og kutter ut G19-laget sitt.

Mot Haugesund tidligere i august stilte Rosenborg uten trøndere fra start for første gang på 100 år (!), og nå tar klubben grep for å få frem flere spillere fra akademiet. Flere har kritisert klubben for å forlate grunnlaget sitt, når de den siste tiden stadig har brukt færre trøndere. De legger dermed ned G19-laget sitt, noe som vil medføre at akademiet neste år vil bestå av om lag 40-42 spillere fordelt på to treningsgrupper. Kamptilbudet vil nå være et G16-lag og RBK 2, som for tiden spiller i 3.divisjon.

Det melder klubbens hjemmeside.

– Kravene til å gå fra SalMar Akademiet til klubbens A-lag blir stadig tøffere. Det vil i fremtiden bli krevd bedre ferdigheter, sterkere holdninger og større innsats for å ta steget opp til å bli A-spiller. Det stiller nye krav til hvordan vi organiserer og driver vårt akademi. For å møte denne utfordringen vil SalMar Akademiet i 2018 bli omorganisert, sier Sportslig leder Stig Inge Bjørnebye.

Han utdyper videre.

– Vi ønsker å ha et sterkere fokus på spillerutvikling og tror at en måte å gjøre dette på er å ha færre spillere i akademiet. Konkret betyr dette at kamparena og treningsgrupper neste år for våre akademispillere vil være RBK 2 og G16. Vi vil dermed ikke stille lag i neste års Nasjonal Liga G19, sier Bjørnebye.

Rosenborg har de siste sesongens solgt trøndere til utlandet for flere hundre millioner kroner, men nå er Pål Andre Helland eneste egenutviklete spiller i troppen. Det ønsker de å gjøre noe med.

– Vi mener utviklingspyramiden i akademiet blir bedre med denne organiseringen. Vi får flere spillere i bunn og færre i midtsjiktet, noe vi mener vil føre til en kvalitetsheving. SalMar Akademiet vil kommet styrket ut av dette, fortsetter han.

– Rosenborg skal være synlige på flere arenaer i regionen og sørge for at rekrutteringsarbeidet blir best mulig, sier Bjørnebye til RBK.no.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS