Trønderfotball 2017

– Det var en tøff periode

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Markus Henriksen har hatt mye trøbbel det siste året, men ser nå positivt på fremtiden.

Trønderen var blant banens beste spillere da Norge knuste San Marino hele 8-0 sist torsdag, og 25-åringen syntes det var deilig å få vise litt av det som bor i han. Det siste året har nemlig vært preget av lange skadeavbrekk, tidvis lite tillit på klubblaget og nedrykk, men nå føler han ting er på vei opp.

– Da jeg hadde et langt skadeavbrekk sist vinter fikk jeg mye tid til å tenke. Jeg hadde holdt på med fotball 24/7. Men jeg fant ut at det var viktig å ta seg pauser, sånn at ikke alt handlet om fotball. Når det går litt trådt, så tar du med deg mye negativitet. Om du er skadet eller det ikke går så bra, er det lett for at det blir en negativ sirkel. Når det handler om fotball har jeg selvfølgelig fullt fokus. Men utenfor er det nå familie og andre ting. Det har hjulpet meg, sier Henriksen til Aftenposten.

– Jeg måtte bli mer som da jeg var ung fotballspiller

Han innrømmer at de lange skadeavbrekkene har vært tøffe. Han mistet mye av vårsesongen, blant annet med en skulderskade.

– Jeg var ute i nesten fire måneder sist vinter. Jeg hadde nesten aldri vært skadet tidligere. Det var en tøff periode for meg. Men da gikk det også en «f …» i meg. Jeg måtte bli mer kjent med meg selv. Det fikk meg til å tenke.

– Fotball er 50 prosent mentalt og 50 prosent kvaliteter. Jeg måtte bli flinkere på ikke å tenke på konsekvenser. Jeg måtte bli mer som da jeg var ung fotballspiller, for da tenker du ikke så mye – bortsett fra at fotball er artig, sier han til Aftenposten.

Nå venter landskamp mot Nord-Irland på søndag. Mest sannsynlig med Henriksen fra start.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS