Trønderfotball 2017

Disse lagene rykker ned fra 3.divisjon

 • Magnus Troøyen
Foto: Rosenborg BK

Årets sesong i 3.divisjon nærmer seg slutten med stormskritt, og Trønderfotball har sett på hvem vi tror rykker ned.

Mens kampen om opprykk har vært avgjort i mange måneder, er bunnstriden tettere og jevnere enn på lenge. Det skiller bare 6 poeng fra Mo på nedrykksplass til Molde 2 på tredjeplass idag, og hvert poeng i sesonginnspurten kan bli avgjørende for hvem som må ta den tunge turen ned til 4.divisjon. I dag ligger Sverresborg, Mosjøen, Strindheim og nevnte Mo under streken, men bare målforskjell skiller de to sistnevnte fra en trygg plass.

Vi har sett på resterende kampoppsett, og tror tabellen etter sesongslutt i 3.divisjon avdeling 5 vil se slik ut:

 1. Stjørdals-Blink
 2. Molde 2
 3. Kolstad
 4. Orkla
 5. Rosenborg 2
 6. Verdal
 7. Steinkjer
 8. Tillerbyen
 9. Junkeren
 10. Mo IL
 11. Træff
 12. Strindheim
 13. Sverresborg 
 14. Mosjøen

At Stjørdals-Blink tar toppplasseringen er ingen bombe, nordtrønderne har i praksis vært klare for opprykk i mange måneder. Å tippe hvem som ender på nedrykk viste seg å være veldig vanskelig, men vi endte opp med Mosjøen, Sverresborg, Strindheim og Træff. Mosjøen og Sverresborg ligger henholdsvis 6 og 5 poeng bak trygg plass i skrivende stund, og det tror vi ikke de klarer å hente inn.

Les også: I denne ligaen kan alle rykke ned

Et Strindheim-nedrykk til 4.divisjon vil være en liten bombe i trøndersk fotball, men desverre er det lite som tyder på at blåtrøyene vil holde plassen. De har bare vunnet en eneste kamp på sine elleve siste forsøk, og har sluppet inn hele 16 mål på sine 4 siste kamper. Når det i tillegg også gjenstår et tøft kampprogram, tror vi Strindheim må ta turen ned en divisjon. Der får de følge av Træff, som også er i veldig dårlig form. Møringene står med en seier på sine siste 10 kamper.

 

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS