Trønderfotball 2017

Enorm interesse for talentutviklingstillinger

  • Magnus Troøyen
Foto: RBK.no

250 personer har søkt på jobber i Rosenborgs utviklingsavdeling.

Rosenborg bestemte seg tidligere i sommer for å gjennomføre omfattende endringer i talentutviklingen sin, og la blant annet ned G19-laget klubben har driftet i mange år. Samtidig utlyste de seks stillinger i og rundt eget akademi, og søknadsfristen er nå gått ut. Adressa melder at Rosenborg har omtrent 250 søkere på de 6 jobbene, flere fra utlandet.

– Det har en klar sammenheng med hvordan situasjonen er for RBK. Den ene er at de som er der i dag har utgående kontrakter og da er det naturlig å vise frem hvilke funksjoner vi trenger folk i. Vi ser at vi på alle områder klubben må løfte oss. Vi må forbedre oss dersom vi skal henge med. Vi er definitivt midt oppe i en slik dynamikk. Det vi gjorde i går er ikke bra nok i morgen, sier organisasjonsleder Trond Alstad til Adresseavisen.

Nå skal klubben ut i en ansettelsesprosess. Der skal Alstad delta sammen med utviklingsleder Tore Grønning og sportslig leder Stig Inge Bjørnebye.

– Vi har fått søkere fra Norge og internasjonalt og det syns vi er veldig bra. Vi virker til å være attraktive når vi når ut til så mange. Det ser ut som det er veldig mange interessante navn, sier organisasjonssjefen.

Dagens trener for RBK 2, Roger Naustan, har også bestemt seg for å forlate klubben etter årets sesong. Det betyr at Rosenborg må gjennomføre enda en ansettelse, men denne jobben vil de ikke lyse ut på vanlig måte.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS