Trønderfotball 2017

Roar Strand avgjorde opprykksfinalen!

  • Magnus Troøyen
Foto: Melhusfotball.no

To scoringer av Roar Strand sørget for at Melhus tok en ekstremt viktig seier hjemme mot Ranheim 2.

Mannen med 16 seriegull, fem cupgull, 42 landskamper og 72 kamper i Mesterligaen har opplevd det meste, men aldri før sikret et opprykk fra 4.divisjon. Selv om sistnevnte kanskje ikke kan sammenlignes med hans opplevelser fra Rosenborg-tiden, var det tydelig at dagens seier betød en del for Roar Strand. Han avgjorde nemlig seriefinalen 6 minutter på overtid, og nærmest sikret opprykket til 3.divisjon for Melhus.

Ranheims andrelag ledet 2-0 da Roar Strand ble byttet inn, men superveteranen reduserte raskt til 2-1. Deretter utlignet Edvard Ølstøren  til 2-2, før Roar Strand dukket opp nok en gang på overtid. Melhus kontret, og Ølstøren fant Strand som avgjorde til 3-2 til ekstrem jubel fra hjemmelagets spillere. Strand er over dobbelt så gammel som alle Ranheim-spillerne, men viste at det fortsatt bor masse fotball i kroppen.

– JAAAAADAAAA!!!!! 6 min på overtid scorer ROAR STRAND!!!!! DET E DET FERDIG!!!! ROAR REDDER OSS SOM I FJOR!!! Euforisk stemning i Gruva nå!! DET KAN IKKE BESKRIVES!!! SÅÅ DEILIG!!!!, jublet Melhus etter kampslutt.

Dermed trenger bare Melhus å slå nedrykksklare Alvdal i neste serierunde for å sikre opprykket til 3.divisjon.

– Edvard utfordret og spilte meg nærmest alene med keeper. Folk kom fra benken og alt for å juble. Det var glede i leieren da! Det er viktig for Melhus å ha et lag i 3. divisjon, sier Strand til Adresseavisen.

– Det er klart det var artig å score når vi måtte vinne. Det er gøy å se engasjementet til Melhus. Dommeren blåste så vidt i gang kampen igjen, før han blåste av. Det var på hengende håret, sier Strand.

Neste år er Strand 48 år gammel, men han tar gjerne en sesong i 3.divisjon.

– Det kan ikke sammenlignes med Rosenborg-tiden, men det er det største siden da. Der og da er det gøy å vinne kamper og avgjøre på overtid, sier Strand.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS