Trønderfotball 2017

Satser knallhardt på opprykk

  • Magnus Troøyen
Foto: Byåsen

Byåsen har allerede ambisjonene for neste sesong klare.

Med bare tre seire gjennom hele 2017 er Byåsen allerede klare for nedrykk til 3.divisjon, men trondheimsklubben er tydelige på at oppholdet på norges fjerde høyeste nivå skal bli så kort som mulig. Byåsens styreleder Atle Bersvendsen sier klubben allerede jobber med forberedelser til neste sesong, blant annet med å forsterke akademisatsingen. Men først skal de gjennomføre en knallhard evaluering av årets nedrykkssesong.

-Da forbundet halverte antall avdelinger i 2.divisjon, var målet i NFF helt klart å kvesse til det sportslige nivået. Så det ble ganske åpenbart at klubber med de minste budsjettene, som Byåsen, gikk en tøff sesong i møte. Når det i tillegg har vært skader på sentrale spillere og en del stang-ut-kamper, så ble det samlet sett for tøft for oss, sier styrelederen.

-Vi skal også være så ærlige å si at vi kunne gjort mye annerledes hos oss også, så dette skal vi nå gå gjennom. Forøvrig forventer vi fortsatt full innsats på trening og i kamp for å stå ut serien på en profesjonell måte, fortsetter han.

Et av tiltakene klubben ønsker å gjennomføre er en mye større satsing på å utvikle egne spillere, og de har nylig opprettet et eget akademi. De samarbeider tett med Byåsen videregående skole, og ønsker på sikt å ha flere lokale spillere på A-laget. I dag sender Byåsen årlig spillere til Rosenborgs junioravdeling, men i fremtiden kan klubben kanskje beholde disse i Byåsen lenger.

Men viktigst av alt er å gjøre oppholdet i 3.divisjon så kort som mulig. Klubben kommer til å bruke omtrent like store ressurser neste år som i år, og da er bare opprykk godt nok.

– 3.divisjon isolert sett er en meget god sportslig arena. Vi ser jo blant annet hvordan RBK2 har slitt for å henge med. Så det blir tøft å klare opprykk, men vi har ressurspersoner både på og rundt banen, som vil stå på som bare det, for å klare dette. Klarer vi samtidig å utvikle flere egne spillere, og drive sunt økonomisk, så kan vi skape et fundament for en mer stabil toppklubb i årene fremover, avslutter styrelederen.

Les mer om Byåsens planer videre på klubbens hjemmeside.

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS