Trønderfotball 2017

Slik blir kvaliken for Ranheim

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

Serien er enda ikke ferdigspilt, men Ranheim er allerede klare for kvalik til Eliteserien.

Etter all sannsynlighet vil kvalikkampene spilles 12.november, noe som er en uke etter serieslutt i Obos-ligaen. For Ranheim gjenstår det en bortekamp mot bunnlaget Arendal, og Ranheim bør absolutt vinne denne kampen om de vil ha hjemmekamp i kvaliken. Det er nemlig tabellplasseringene som avgjør hvem som får hjemmekamp og bortekamp i kvaliken, og dette er helt åpent før siste serierunde. Bare 3 poeng skiller mellom 3. og 6.plassen.

NFF setter opp kampene slik 3.plassen møter 6.plassen, mens 4.plassen møter 5.plassen. Det er 3.- og 4.plassen som får hjemmekamp. En hjemmekamp vil bety mye for Ranheim, både økonomisk og med tanke på større sportslige muligheter for å avansere.

Ranheim møter Arendal til siste seriekamp borte på Norac Stadion 5.november klokken 13. Trønderne kan med seier klatre helt opp til 3.plass på tabellen, men Arendal har enda mer å spille for. De ligger på nedrykk, men kan sikre plassen om de vinner mot Ranheim.

Levanger har ikke muligheten for kvalik, og ender sesongen på 7. eller 8.plass.

Les mer om Ranheims kvalikkamp her.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS