Trønderfotball 2017

Bakenga avventer å forlenge med Tromsø

  • Magnus Troøyen
Foto: RBK.no

Mushaga Bakenga vil ikke skrive ny kontrakt med Tromsø enda.

Trønderen har spilt åtte eliteseriekamper for TIL etter overgangen fra Rosenborg i sommer, og notert seg for tre mål. Kontrakten hans med Tromsø løper opprinnelig ut i vinter, men eliteserielaget har nå tilbudt Bakenga en mulig forlengelse. Bakenga ønsker imidlertid ikke å snakke om kontrakt riktig enda.

– Jeg ønsker å gi «Mush» tid til å bygge seg opp igjen til å bli en så god spiller som vi tror han kan være, sier trener Valakari til iTromsø.

– Vi har ikke gitt han en frist, men skal ta en prat med han om ikke så lenge. Det viktigste er at «Mush» selv vil dette, og er motivert. Han virket på meg åpen for å bli i TIL, fortsetter sportssjef Svein-Morten Johansen.

Klubben ønsker i utgangspunktet å gi Bakenga en kontrakt som varer ut 2020. Trønderen har stort sett byttet klubb hver sesong etter at han forlot Rosenborg i 2012, og Tromsø-ledelsen mener han nå trenger stabilitet.

– På den tiden han har vært her er jeg blitt overbevist om at dette er en spiller vi vil ha også videre.

Hovedpersonen selv vil dog avvente.

– Det er hyggelig. Det er ikke noe mer å si, sier Bakenga til iTromsø.

– Først må jeg bli frisk, så får vi se an hva som skjer videre og tenke på det senere. Det blir nok en avgjørelse etter sesongen er over, avslutter 25-åringen.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS