Trønderfotball 2017

– En av Norges mest talentfulle trenere

  • Magnus Troøyen
Foto: Levangerfotball.no

Roger Naustan har signert en 2-årskontrakt som Levanger-trener.

36-åringen fra Åfjord har jobbet i Rosenborg-systemet helt siden 2009, men valgte etter årets sesong å gi seg som trener for Rosenborgs andrelag. Han ønsket seg muligheten til å trene et lag på et høyere nivå, og det har han nå fått. Nå skal han bidra til å utvikle Levanger videre, og samtidig innføre en mer attraktiv spillestil på Moan.

Levanger har hatt en god utvikling resultatmessig de siste årene, og endte som nummer 7 i Obos-ligaen i år.

Nordtrønderne har også nylig lansert en ny strategiplan, hvor det står at klubben skal tilnærme seg RBK sin måte å spille fotball på. Det betyr at idealet er en angrepsvillig og gjennombruddshissig 4-3-3 med direkte pasninger i lengderetningen. Dermed vil både Levanger og Ranheim nærme seg en spillestil inspirert av Rosenborg, noe som kan åpne nye muligheter for samarbeid med landets største klubb. Her passer Naustan, med 8 år i Rosenborg bak seg, perfekt inn.

– Jeg ser veldig frem til å komme i gang, dette er et steg jeg har hatt et ønske om gjennomføre i noen år. Det har vært nære at jeg gjennomførte det tidligere, men jeg har hele tiden siktet meg inn på dette tidspunktet. Levanger har gjennom samtalene jeg har hatt med den sportslige ledelsen fremstått veldig, bra, så dette tror jeg blir en god match!

Det sier Naustan til Levangers hjemmeside. Trønderen har jobbet for RBK i mye av sin trenerkarriere, men har også jobbet i Oslo Fotballkrets. Han har også vært hovedtrener for A-laget til Skeid, samt vært en liten tur innom Byåsen som trener.

– Han er etter mitt skjønn en av Norges mest talentfulle trenere, med en vanvittig høy fotballkompetanse. Det er en meget spennende person som kommer til oss, sa styrelederen på dagens da klubbens nye trener ble presentert, sier styreleder Robert Eriksson i Levanger på en pressekonferanse gjengitt av Adressa.

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS