Trønderfotball 2017

– En fantastisk spiller og en fantastisk proff

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Steven Gerrard skryter Edvard S. Tagseth opp i skyene.

Tagseth gikk bra fra Neset til selveste Liverpool i sommer, og 16-åringen fra Frosta har imponert stort for engelskmennene så langt. Han spiller på Liverpools U19-lag, og lagets relativt kjente trener Steven Gerrard sier Tagseth stadig tar nye steg.

– Han er som James Milner. Du kan bruke ham overalt på banen, og vet akkurat hva du får. En fantastisk spiller og en fantastisk proff. Han vil jobbe, holde på ballen, og kan skape sjanser, sier Gerrard til Liverpoolfc.com.

Tagseth spiller opprinnelig på midtbanen, men spilte som venstre vingback da Liverpool U19 slo Maribor 3-0 på Prenton Park denne uka. Det taklet han strålende.

– Du kan bruke «Eddie» overalt. Han er den type spiller og karakter, sier Gerrard.

Edvard S. Tagseth signerte for favorittklubben Liverpool i august 2015, men pendlet mellom Frosta og Liverpool den første tiden. Siden mai i år har han bodd i Liverpool.

– Det er vanskelig å beskrive hvor mye jeg gleder meg. Hele livet mitt har jeg drømt om å spille for Liverpool. Når du får sjansen til å gjøre det, så er det vanskelig å si nei, sa Tagseth etter overgangen til VG.

Han syntes også det var spesielt å ha selveste Steven Gerrard som trener.

– Jeg sto jo og glanet på ham i noen minutter for å se om han var ekte. Du må jo se litt ekstra på ham. Han ser ikke ekte ut, for du har bare sett ham på TV og på fotballkort. Det er litt surrealistisk, sier 16-åringen.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS