Trønderfotball 2017

– En utfordring jeg ikke kunne si nei til!

  • Magnus Troøyen
Foto: Steinkjerfk.no

Yngve Sakshaug er ansatt som hovedtrener for Steinkjer. Han får med seg Kjetil Hoddø som assistent.

– Vi er veldig godt fornøyd med vårt trenerteam, og ser fram til at de skal starte opp i klubben, sier styreleder Arve Løberg til klubbens hjemmeside.

Prosessen med å få på plass nye trenere har pågått i hele høst, og Steinkjer kunne idag på en pressekonferanse stolt presentere sitt nye trenerteam. 27 kandidater hadde søkt på jobben, og i tillegg har klubben undersøkt flere kandidater selv. Etter tidlige undersøkelser satt klubben igjen med 5 kandidater, og til slutt ble Sakshaug valgt som arvtager til avtroppende trener Odd Einar Fossum.

– Utvalget innstilte på Yngve Sakshaug som hovedtrener og dette har et enstemmig styre i SFK sluttet seg til. Jeg er godt fornøyd med prosessen som utvalget har gjort og det er lagt ned et betydelig arbeid både i forhold til aktuelle kandidater, spillergruppa, styret og andre i klubben, sier styreleder Arve Løberg.

46-årige Sakshaug har UEFA B-lisens, og har i fem sesonger vært assistenttrener i tillegg til at han har trent lag i klubbens ungdomsavdeling. Han har også spilt for Steinkjers A-lag tidligere. Kjetil Hoddø har også spilt for Steinkjer, og har tidligere trent Namsos. Han har også erfaring som assistent for Steinkjer.

– Jeg er glad for at vi nå kan presentere et trenerteam som vil ha fokus på å utvikle A-laget til SFK. Vi har god tro på at dette teamet vil bli godt mottatt av spillergruppa og vi tror nye spillere vil finne det interessant å spille for SFK, sier Arve Løberg.

– Dette er en utfordring jeg ikke kunne si nei til, når sjansen bød seg. Jeg har vært levende opptatt av fotball hele mitt voksne liv og jeg ser virkelig fram til å jobbe med en spillergruppe som jeg tror har et bra potensial. Jeg kjenner Kjetil godt og vi har veldig sammenfallende fotballfilosofi, som vi nå sammen skal få prøve ut i SFK. Dette gleder jeg meg til, sier Yngve Sakshaug.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS