Trønderfotball 2017

– Jeg har en ønskeliste med 3–4 spillere

  • Magnus Troøyen

Ørn-trener  Thomas Dahle er ikke fornøyd med tabellplasseringen, og har allerede begynt jobben med å forbedre laget foran neste sesong.

Trondheims-Ørn endte på 8.plass i årets Toppserie, med 30 poeng på 22 kamper. Det er en plassering dårligere enn i fjor, og Ørn endte også nærmere bunnen enn toppen av tabellen. Det gamle trønderske storlaget har dermed havnet på nedre halvdel av tabellen hver sesong de siste 6 årene, og Dahle er krystallklar på at troppen må forsterkes om Ørn skal kjempe høyere på tabellen.

Han er derfor allerede i gang med å gjennomføre omveltninger i troppen, og har kontaktet flere spillere han ønsker å hente. Det forteller han i et intervju med Adressa.

– Vi slipper inn færre mål enn i fjor, og scorer to mål mer. Men vi er ikke fornøyd med å bli nummer åtte i serien, Ørn-treneren til Adressa.

– Dersom Ørn skal ta steget opp og bli topp fem-seks, må vi forsterke med eksterne spillere. Det er god spillerutvikling å få inn spillere som har nivået, og som kan være referanse for de unge talentene vi har. Det er bare sunt, sier han.

Dahle forteller at de først og fremst ser på trøndere som spiller i andre Toppserieklubber. Han mener spesielt forsvaret må forsterkes, Ørn slapp nemlig inn 36 mål på 22 kamper denne sesongen. Det er like mange som laget scoret, og bare de tre bunnlagene slapp inn flere mål.

Rakel Engesvik ble Ørns toppscorer med 8 mål.

– Vi må ha gode nok spillere. Det betyr at en del som er her i dag ikke vil være her neste år. Jeg har en ønskeliste med 3–4 gode norske spillere som vi er i dialog med. Jeg ønsker spesielt å forsterke i forsvaret. Utfordringen er at vi ikke har noe å handle for, økonomien som styrer det meste. Derfor må vi prøve å være gode på andre måter, ved å legge til rette for studier og jobb ved siden av fotballen, avslutter han til Adressa.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS