Trønderfotball 2017

– Positivt at reisen til Eliteserien har vært såpass lang

  • Magnus Troøyen
Foto: Kristiansundbk.no

Torgil Øwre Gjertsen stortrives i Kristiansund, og sier den lange reisen til Eliteserien har hjulpet han til å bli en bedre fotballspiller.

Trønderen har tatt Eliteserien med storm etter overgangen fra Ranheim i sommer, og har notert seg for hele seks mål og to assist på åtte kamper fra start. Han har vært en av de viktigste bidragsyterne til at Kristiansund nå har en god mulighet til å redde plassen, og flere har allerede trukket han frem som en fremtidig Rosenborg-ving. Hovedpersonen selv ønsker å fokusere på å holde plassen med Kristiansund, og sier oppholdet i kystbyen så langt har vært over all forventning.

– Det har først og fremst vært veldig lærerikt å komme til en ny klubb. Jeg har fått kjenne på det øverste nivået i Norge, og utover høsten har vi også hatt en del sterke kamper. Det å komme til en ny klubb kan også være positivt i forhold til utvikling. Jeg har måttet starte litt på nytt, med blanke ark . Man må vise hva en er god for til enhver tid, og virkelig kjempe på hver eneste trening for å være klar til kamp! Jeg føler vel at jeg har hatt en positivt utvikling gjennom høsten, sier Torgil Gjertsen til Trønderfotball.

Mens spillerne i Ranheim må kombinere fotball med jobb eller skole, kan Gjertsen nå fokusere fullt på fotballen. Det har betydd mye.

– Den største forskjellen er at man nå kan fokusere fullt og helt på fotballen, kanskje litt i motsetning til tiden i Ranheim der jeg måtte sjonglere jobb, studier og trening. Dette gir rom for et annet overskudd og fullt fokus på trening og utvikling. I tillegg er det et sinnssykt engasjement rundt laget her i byen. Alle følger med på kamp og det trykket som møter oss hver gang vi spiller hjemme er helt rått, sier kantspilleren.

Det har blitt skrevet mye om Gjertsens utradisjonelle vei til Eliteserien. Han har nemlig aldri vært innom noe U-landslag, Rosenborg-akademi eller kretslag, men jobbet seg jevnt oppover i divisjonene. Han startet i Melhus, og har deretter spilt flere sesonger for Strindheim og Ranheim, før han i sommer endelig fikk muligheten på det øverste nivået. Da hadde han rukket å bli 25 år gammel.

– Det stemmer. Jeg ser på det som positivt at reisen har vært såpass ”lang”. Jeg har hele tiden fått muligheten til å utvikle meg grundig og dermed vært klar for neste steg når den tid har vært inne. Jeg har hele tiden hatt det artig på de stadiene jeg har vært, uansett hvilket nivå eller klubb. Og så handler det mye om å jobbe målrettet og hard over lengre tid. Det har vært mye motivasjon i å strekke seg etter nye mål.

Han har bare vært i Kristiansund i noen måneder, og har ikke tenkt på neste steg i karrieren.

– Akkurat nå ligger alt fokus på å berge plassen med KBK, så jeg har ikke rukket å tenke så mye utover det. Vi har tre kamper igjen og er i en slik posisjon at det er opp til oss selv hvor vi spiller neste sesong. Det å fortsette eliteseriespillet i 2018 er førsteprioritet akkurat nå.

På spørsmål om hvem som har betydd mest for utviklinga, klarer han ikke å trekke frem en enkelt klubb.

– Litt vanskelig å svare veldig konkret på akkurat det. Føler jeg har utviklet meg i alle klubbene jeg har vært i, og tatt de nivåene der jeg har vært, sier han til Trønderfotball.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS