Trønderfotball 2017

Skuffelse over tilskuertallet

  • Magnus Troøyen

Kun 585 tilskuere møtte opp til gårsdagens kvalikkamp mellom Ranheim og Sandnes Ulf.

Ranheim har imponert stort denne sesongen, og er nå bare to runder unna Eliteseriespill etter gårsdagens hjemmeseier over Sandnes Ulf. Kvalikkampen hadde fått mye oppmerksomhet i mange medier gjennom hele forrige uke, men likevel møtte under 600 opp på Extra Arena for å se Ranheim kjempe om Eliteseriespill. Det er ca 100 tilskuere færre enn snittet på seriekampene denne sesongen, og langt unna klubbene rundt Ranheim på tabellen.

Ranheim har nemlig et snitt på 684 betalende tilskuere på sine hjemmekamper denne sesongen, og bare tre lag i divisjonen har færre tilskuere. Rosenborgs enorme popularitet viser at fotballinteressen i Trøndelag er stor, men likevel tar ikke folk turen til fjæra for å se unge trøndere kjempe om opprykk. Under gårsdagens TV-sendte kvalikkamp kom det mange reaksjoner på sosiale medier over den glisne tribunen på Ranheim.

– Skjønner at Ranheim er en liten klubb, men stor by, vinn-eller-forsvinn kamp, ingen konkurrerende kamper på tv, og likevel så lite tilskuere??, twitrer Stian Bøe. 

– Merkelig å se hvor få som interesserer seg for at Ranheim kjemper om opprykk til Eliteserien, følger  opp med. 

Etter gårsdagens seier er Ranheim nå klare for «semifinalen» i kvaliken for Eliteseriespill 2018. Den kampen spilles borte mot Mjøndalen neste helg, mest sannsynlig foran et par tusen på tribunene.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS