Trønderfotball 2017

Slik forklarer Strindheim nedrykket

  • Magnus Troøyen
Foto: Rosenborg BK

Strindheim-leiren peker på mange faktorer når de skal forklare nedrykket til 4.divisjon.

Trondheimslaget hadde nemlig ambisjoner om å rykke opp til 2.divisjon, men etter en forferdelig høstsesong må de ta turen ned til det femte beste nivået i Norge neste sesong. Trener Knut Olav Krokbø sier hele klubben fortsatt er ekstremt skuffet over nedrykket, men at de så vidt har startet forberedelsene inn m0t neste sesong. Målet for sesongen er soleklart: Opprykk.

– Evaluering og tanker om hva som gikk galt har sikkert både spillere, trenere, styre og andre prøvd å gjøre seg. Resultater og tabell er ren fakta og umulig å bortforklare. Vi gjorde en bra vårsesong og en svak høstsesong. Skader på sentrale spillere som igjen gir lite kontinuitet i laget kan være en faktor. Unge spillere i et lag med motgang kan være en annen grunn til at laget ikke klarer å snu kamper og resultat i dårlige perioder. Valg av system og taktikk må selvsagt vi som trenere stå til rette for, og det er alltid lett å være etterpåklok, sier Krokbø til Strindheims hjemmeside.

Dette var dermed Strindheims andre nedrykk på to år, og nå ventes det at flere sentrale spillere vil se seg om etter en ny klubb. Strindheims hovedtrener John Pelu er også, etter det Trønderfotball erfarer, på vei videre. Tillerbyen og Kolstad skal være aktuelle. Dermed må klubben gjennom en stor jobb i vinter for å forberede seg til neste sesong.

– Nedrykket er et faktum og klubben må riste det av seg enten de vil eller ikke. Historiske fakta spiller liten rolle nå, her må alle som en heve hodet å se framover mot en ny sesong og bidra til at den blir så bra som overhode mulig, fortsetter Krokbø.

Han sier spillerflukten etter nedrykket fra 2.divisjon også gjorde situasjonen vanskeligere.

– Etter nedrykket fra 2.divisjon i 2016 måtte Strindheim innse at det ville bli noen spillere som ville forlate klubben. Magnus Lenes og Andreas Rye fikk begge sjansen i Ranheim og har gjort det bra denne sesongen. Mats Ingebrigtsen gikk til Lyn, Daniel Krogstad gikk til KIL/Hemne, Fredrik Lund gikk til Finnsnes, Stian Torgersen gikk til Trygg/Lade. Listen med spillere som forlot Strindheim etter 2016 sesongen er lang,spillere som hadde erfaring fra 2.divisjon og som ikke ble lette å erstatte etter nedrykket.

NB: Navnet Strindheim Toppfotball, som laget heter i dag, må endres til neste sesong. NFFs definisjon av toppfotball går kun ned til 3. divisjon.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS