Trønderfotball 2017

Strindheim-spiller klar for Ranheim

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

Joachim Olufsen har signert for Ranheim.

Kantspilleren har de siste to årene spilt for Strindheim, men har tidligere vært innom Rosenborgs ungdomsakademi. Han har vært aktuell for Ranheim i en lengre periode, og har hospitert med blåtrøyene gjennom hele 2017. Når Strindheim nå rykket ned til 4.divisjon, valgte Olufsen å ta steget opp. Han har stålkameratene som moderklubb, men gikk til RBK i 2014.

– Joachim har fått meget god erfaring og utvikling i Strindheim de siste to årene, der har han spilt i flere posisjoner. Vi ser et meget spennende potensial i han som kantspiller. Han har et godt venstrebein, er hurtig og har også gode tekniske ferdigheter. Vi ser mye av det som kan bli en meget spennende kantspiller i vår måte å spille på, forteller trener Svein Maalen til Ranheims hjemmeside.

Overgangen til Olufsen er et ledd i et stadig bedre samarbeid mellom Strindheim og Ranheim. I dag er det hele 9 spillere hos Ranheim som tidligere har spilt i Strindheim. I Strindheim har Olufsen bekledd flere posisjoner, men Ranheim ønsker å dyrke han som kantspiller.

– Igjen må jeg få understreke hvordan utviklingstrappa i trøndersk fotball ser ut. Etter junioralder er det viktig å erkjenne at det finnes både 3.divisjon og 2.divisjon som naturlige trinn på veien mot toppfotballen. Vi ser etter utøvere med karakterstyrke, som er tålmodige og utholdende. Og som viser en voldsom lidenskap og sult på veien mot å bli bedre. Joachim er en sånn en og vi gleder oss til å få se han i Ranheim-trøya, sier Maalen.

Daglig leder Frank Lidahl skryter av måten Strindheim har oppført seg på, og sier klubbene har et svært godt samarbeid.

– Jeg synes det er fryktelig trist at Strindheim rykket ned, men er sikker på at de rykker opp igjen, Strindheim er ikke en klubb som skal være i 4.divisjon. Strindheim er en klubb med sterk historie og som i dag viser at de er blant byens bedre miljøer for en ung spiller å utvikle seg i. I vår tropp er det 9 spillere som på et eller annet tidspunkt har spilt i Strindheim. Jeg mener unge spillere i Strindheim skal se på de som har lyktes med å ta steget, ett kjennetegn på disse er tålmodighet. Strindheim har så mange talentfulle spillere at de vil være tilbake i 3.divisjon raskt. For vår del er det kritisk å ha gode relasjoner ut til de trønderske klubbene. Historisk har det vært grums i relasjonen mellom Strindheim og Ranheim. Min opplevelse er at vi har et veldig godt forhold nå, vi snakker godt sammen og handler på en god måte for begge klubbene, sier han til Ranheims hjemmeside.

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS