Trønderfotball 2017

Tidenes beste tabellplassering

  • Magnus Troøyen
Foto: Levangerfk.no

Levanger vant 2-0 hjemme mot Ullensaker/Kisa, og sikret 7.plassen i Obos-ligaen. Aldri tidligere har Levanger havnet så høyt.

Nordtrønderne var ute av kampen om Eliteseriekvalik før dagens serierunde, og hadde bare æren å spille for når Ullensaker/Kisa kom på besøk til Levanger stadion. Oppgjøret var trener Magnus Powells siste som Levanger-trener, og fra sidelinjen fikk han se et heltent lag kjempe seg til seier over Ull/Kisa. Andreas Lykke Strand sendte Levanger tidlig opp i ledelsen, før Robert Stene sikret sluttresultatet etter 70 minutter.

Dermed ender Levanger som nummer 7 i Obos-ligaen med 42 poeng, noe som er klubbens beste plassering noensinne. Etter opprykket til 1.divisjon i 2015 endte de på 9.plass, før de avanserte til 8.plass i 2016. I år hevet de seg enda en plassering, og fortsetter utviklingen vil nordtrønderne kjempe om opprykk til Eliteserien neste sesong.

Vegard Voll ble også historisk. Han ble byttet inn til sin 282. kamp for Levanger, og passerte dermed Vegard Alstad Sunde med en kamp. Nå er han usikker på om han blir med neste sesong.

 

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS