Trønderfotball 2017

Tiller Norgesmestre!

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Tiller J16 kunne feire gull etter en lang og nervepirrende NM-finale mot Stabæk.

– Det er helt sykt. Det er kjempstort og jeg har ikke vært med på noe som dette før, sier matchvinner Emilie Marie Joramo til fotball.no.

Det var Tiller som kom best i gang i finalen i Telenor Arena, og Tiril Olsen sendte trønderne opp i ledelsen 13 minutter ut i kampen. Tiller hadde flere gode muligheter til å doble ledelsen, men var ikke effektive nok foran mål. Typisk nok slo Stabæk dermed tilbake, og etter 59 minutter headet Thea Loennecken inn 1-1. Det ble ikke flere mål i ordinær tid, og dermed måtte lagene spille ekstraomganger.

I ekstraomgangene tok Tiller kommandoen fra start, og rullet opp flere gode angrep mot et slitent Stabæk-lag. Kampen så likevel ut til å gå mot straffer, men to minutter før ekstraomgangene satt den endelig for trønderne. Emilie Marie Joramo satte ballen iskaldt ned i hjørnet etter et flott Tiller-angrep, og dermed eksploderte det blant fansen fra Trondheim på tribunen. Lille Tiller var norgesmestre!

Trener Geir Arne Kristiansen slet med å holde tårene tilbake etter seieren.

– Det er helt utrolig. Stabæk hadde spillet i andreomgang, men vi hadde noen kontringer og vi klarte å avgjøre kampen på slutten. Det er helt uvirkelig, sier han til NRK.

– Dette er et resultat av det vi har jobbet for i mange år. Vi har mye fart i laget og spiller en fremoverrettet fotball. Vi har en del gode individuelle spillere som er på landslagsnivå. I tillegg har vi en struktur i laget som har bært oss i mange år og som har avgjort mange jevne kamper.

TF gratulerer!

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS