Trønderfotball 2017

2017 fra A til Å

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball ved Jørn Engberg

Vi er få timer unna å entre et nytt år, og det er derfor på tide å se tilbake på hva fotballåret 2017 har bydd på for trønderske fotballfans. Det har vært et godt år for trøndersk fotball, med gode prestasjoner i flere forskjellige divisjoner og land.

Vi har derfor laget en uhøytidlig oppsummering fra A til Å av året som har gått.

 

A: Alexander Tettey. Trønderen har levert nok et godt år for engelske Norwich, og har en høy stjerne i den engelske klubben. Ga seg på landslaget i mars.

B: Byåsen. Fikk en tøff sesong i 2.divisjon, og var ikke i nærheten av å holde plassen. Satser knallhardt på direkte opprykk neste sesong.

C: Ciljan. Per Ciljan Skjelbred. Fortsatt en viktig brikke for Hertha Berlin, og er blant spillerne med mest spilletid for det tyske hovedstadslaget. Gjorde som Tettey, og ga seg på landslaget i vår.

D: Dennis Johnsen. Debuterte for selveste Ajax, blir regnet som et av norsk fotballs største talenter. Fikk aldri muligheten i Rosenborg.

E: Even Barli. Nok en strålende sesong for Ranheim, og en viktig brikke bak opprykket. Skulle opprinnelig forlate Ranheim for å spille i Eliteserien, men blir nå mest sannsynlig i fjæra minst en sesong til.

F: Faye Lund. Ble utlånt fra Rosenborg til Levanger, og leverte en strålende sesong mellom stengene. Spiller for Levanger også neste sesong.

G: Guro Reiten: Dominerte for Lillestrøm i Toppserien, og ble ligaens toppscorer. Ryktes stadig til store utenlandske klubber.

H: Hans Kristian Nordvoll. Verdal-spilleren pådro seg flest gule kort i trønderavdelinga i 3.divisjon.

I: Iversen. Steffen Iversen fikk jobben som hovedtrener i Trygg/Lade.

J: Julie Adserø. Banket inn mål for Byåsen, og ble hentet tilbake til Trondheims-Ørn i sommer. Scorte 5 mål på 9 kamper i Toppserien.

K: Kolstad. Endte på andreplass i 3.divisjon avd. 5, men var ikke i nærheten av å true overlegne Stjørdals-Blink.

L: Levanger. Endte på 7.plass, noe som er klubbens beste tabellplassering i historien. Mistet likevel treneren og flere viktige spillere i vinter.

M: Markus Henriksen. Får det ikke helt til å stemme i engelske Hull, og har startet under halvparten av kampene for Championship-klubben i høst.

N: Nardo. Den nederlagsdømte bydelsklubben leverte nok en sterk sesong, og endte midt på tabellen i 2.divisjon.

O: Orkla. Leverte en svært svak vårsesosong, men hevet seg og unngikk nedrykk etter en sterk høstsesong. Scorer som vanlig masse mål.

P: Pelu. John Pelu klarte ikke å redde Strindheim fra nedrykk, og dermed har klubben rykket ned fra 2.divisjon til 4.divisjon på to år.

R: Ranheim. Stod for en av norsk fotballs største prestasjoner, da de sikret opprykk til Eliteserien i vinter. Blir eneste lag i Eliteserien uten spillere på proffkontrakter.

S: Sørloth. Alexander Sørloth har levert enormt godt i Danmark, og er Superligaens toppscorer.

T: Torgil Gjertsen. Kantspilleren har tatt Eliteserien med storm, og levert haugevis med assist og mål etter overgangen fra Ranheim.

U: Utvisning. Ingen spillere fikk mer enn to røde kort i 3.divisjon, men 18 spillere fikk et rødt kort hver.

V: Vegard Forren. Fikk ikke en eneste kamp for Brighton, og endte til slutt opp med å returnere til Molde.

W: Walker. Glenn Walker kan fort bli Roger Naustans første signering i Levanger.

Æ: Ærlig. Kjell Rune Sellin var tydelig på at han og hans Sandnes/Ulf ikke presterte godt nok denne sesongen. De ble blant annet slått ut av Ranheim i kvaliken.

Ø: Ørn. Trondheims-Ørn leverte en middels sesong, og endte midt på tabellen i Toppserien.

Å: Åsen. Gjermund Åsen ble poengkonge i Tromsø, og forlenget med klubben tross tilbud fra større klubber.

 

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS