Trønderfotball 2017

– En enormt viktig del av laget

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Alexander Tettey imponerer for Norwich.

Trønderen var sterkt ryktet bort fra kanarifuglene i sommer, og har blitt heftig koblet til Rosenborg. Han har tidligere uttalt at han ønsker å avslutte karrieren i Trondheim, men det meste tyder på at han blir i Norwich minst til sommeren 2018. Trønderen slet mye med skader i høst, men viste seg som svært viktig brikke for Norwich når han endelig fikk muligheten.

– Han gir deg bare en skikkelig sikkerhet. Han snakker mye og tar styring på midtbanen, og er en skikkelig kriger, sier Norwich-trener Daniel Farke til Norwich Evening News.

Norwich har nemlig en helt forskjellig statistikk med og uten trønderen fra start. De har vunnet 80 % av kampene trønderen har startet, mens seiersraten bare er 17 % uten Tettey. Det er en markant forskjell, og viser hvor viktig Tettey er for laget som sliter på nedre halvdel av tabellen i Championship.

– Han er en enormt viktig del av dette laget, sier Farke.

Tirsdag denne uken spilte Tettey 90 minutter da Norwich vant vant 2–0 borte mot Birmingham. Det var bare den syvende gangen de har holdt nullen denne sesongen, og fem av de kampene har Tettey spilt fra start.

– Det er alltid et vendepunkt i løpet av en sesong, og forhåpentligvis er dette vendepunktet for oss, sa Farke om seieren.

Nå venter et svært tøft kampprogram i januar, og Norwich bør helst holde Tettey skadefri om de skal holde seg unna nedrykksstriden. Men den gode statistikken til tross, Alexander Tettey har likevel en usikker fremtid i England. Kontrakten går ut i juni neste år, og han kan dermed snakke med andre klubber allerede i januar.

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS