Trønderfotball 2017

– Fysisk nærmer han seg førstelagnivå

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Steven Gerrard skryter av trønderske Edvard Sandvik Tagseth.

Frostaværingen har imponert etter overgangen fra Neset til Liverpool, og har fått mye spilletid på Liverpools U19-lag. I England trenes Tagseth av Liverpool-legenden Steven Gerrard, og han var full av lovord da han snakket om Tagseth med Viasat nylig. Han sier Tagseth stadig tar nye steg, og spesielt har forbedret seg fysisk.

– Jeg vet det er veldig mye oppmerksomhet rundt Edvard i Norge, og han er en veldig god spiller. Han løper mye. Der er han allerede opp på tallene førstelagsspillerne har. Så fysisk vil han ikke ha noe problem med å spille på øverste nivå, sier Steven Gerrard til Viasat.

16-åringen spiller tross sin unge alder på U19-laget til Liverpool, og har tidligere sagt at det er surrealistisk å omgås trenere som Gerrard daglig.

– Vi jobber med å forbedre deler av spillet hans. Han er veldig enkel å trene, for han er veldig profesjonell. Han gjør de rette tingene på og utenfor banen. Han er litt stille, så vi trenger at han kommer ut av skallet noe mer, men han er en flott spiller, sier Gerrard.

Tagseth spilte i Neset før han ble hentet til Liverpool. Han representres av Vidar Riseth, som har omtalt Tagseth som det største talentet han har sett på 20 år.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS