Trønderfotball 2017

– Han har startet godt

  • Magnus Troøyen
Foto: Ajax.nl

Dennis Tørnset Johnsen har imponert etter overgangen til Ajax, og høster skryt fra flere hold.

Johnsen startet karrieren i Tiller, men ble tidlig hentet av Rosenborg. Her tilbragte han en sesong, men var ikke noen umiddelbar suksess. Noe overraskende ble han likevel hentet til nederlandske Heerenveen i 2015, og siden har karrieren til den unge trønderen tatt av i rekordfart.

I år ble han solgt videre til Ajax for over 20 millioner kroner, og nå regnes han som et av norges største fotballtalenter. Det hadde få trodd for noen år siden.

Johnsen har nemlig stort sett gått under radaren når det gjelder spill for yngre landslag, og står kun med to privatkamper på CVen. Han ble ikke satset på i Rosenborg, og klubben har i etterkant tatt selvkritikk for at de lot Johnsen glippe. Et Rosenborg i desperat trønderjakt hadde nok gjort mye for å kunne endre avgjørelsen om å la stortalentet slippe.

– Jeg har aldri stresset med at jeg ikke har hatt fått prøve meg på landslaget før. Det hjelper nok at jeg plutselig har fått Ajax bak navnet mitt. Det er artig å få sjansen, sier Dennis Johnsen til Dagbladet.

Nå består hverdagen til 19-åringen av treninger med A-laget til Ajax, og han har allerede rukket å notere seg for to seriekamper for storlaget i løpet av sine første måneder i Amsterdam. Han har også vært med på benken i flere kamper.

– Han er en kaldblodig ving med en strålende bevegelighet. I tillegg er han en målscorer. Han har startet godt, sier Ajax nylig sparkede trener Marcel Keizer i et intervju med Ajax Life.

Johnsen er kritisk til hvordan norske talenter trenes, og mener det er alt for mye fokus på fysikk og taktikk fra ung alder.

– Det er ikke mange norske spillere som spiller på det høyeste nivået i Europa og det er det en grunn til. I ungdomsakademiene er det mindre fokus på individuelle ferdigheter og læring. Det handler mer om taktikk og fysikk. Trenerne ser de beste spillerne, men ikke de med det beste potensialet. For en norsk spiller er det bedre å dra utenlands, sier Tørset Johnsen til Ajax Life.

Han har allerede spilt foran 50 000 tilskuere på Amsterdam Arena, og beskriver tilskuerne som svært krevende. Selv om Rosenborg faktisk vant her i sommer, er han ikke i tvil om at han er på rett plass. Han sier han stadig nærmer seg mer førstelagsfotball, og at han tror på mer spilletid på førstelaget etter jul.

– Denne gutten er virkelig god. Jeg likte veldig godt det han viste forrige sesong. Dennis er en gutt som kommer til å bli veldig bra, sa Heerenveen-kapteinen til avisa Leeuwarder Courant forrige måned.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS