Trønderfotball 2017

Sikter mot 8% av budsjettet til Rosenborg

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

Neste sesong skal Ranheim og Rosenborg konkurrere på samme sportslige nivå, men økonomisk er de fortsatt på forskjellige planeter.

Før starten av årets sesong tippet flere Ranheim på nedre halvdel av OBOS-tabellen, men Ranheim overrasket alle og avsluttet sesongen med opprykk til Eliteserien. Dermed venter en helt annen sportslig hverdag for trønderlaget neste sesong, men Ranheim ønsker likevel ikke å endre måten klubben drives på. De satser på et budsjett på 13 millioner neste sesong, noe som er 8 % av årets Rosenborg-budsjett!

Rosenborg hadde 156 millioner i budsjett i 2017, klart mest i Eliteserien. Mest sannsynlig vil det være enda høyere neste sesong.

Det er ikke bare Rosenborg kompisklubben fra fjæra ikke matcher økonomisk, en oversikt over årets Eliteserie-budsjett laget av Aftenposten viser at de fleste klubbene lå mellom 50 og 100 millioner i budsjett i 2017. Kristiansund hadde ligaens minste budsjett med 36 millioner kroner, noe som fortsatt er nesten 3 ganger så høyt som Ranheim.

For å klare et budsjett på 13 millioner må Ranheim på sponsorjakt, og nå venter en hektisk måned for hele klubbstyret. I Eliteserien er det helt andre administrative krav enn i OBOS, og kanskje må klubben også bygge ut tribunen. Den tilfredsstiller nemlig ikke kravene til sitteplasser.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS