Trønderfotball 2017

Trekker frem Løkbergs tale etter opprykket

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

Trener Svein Maalen sier Kristoffer Løkberg holdt «tidenes tale» til medspillerne før straffesparkkonkurransen.

Etter et intenst drama i regnværet på Ranheim er den lille trønderklubben klare for Eliteserien 2018, for første gang siden tidlig på 1950-tallet. Det er også fullt fortjent, for det var bare ett lag som prøvde å spille fotball på Extra Arena. Ranheim var det beste laget i samtlige 120 minutter, og kan dermed smykke seg med et fortjent opprykk til Eliteserien!

– Dette er helt sinnsykt. Vanskelig å forklare hvor sykt det er. Vi spiller Sogndal av banen, og har full kontroll hele veien. De er kyniske og destruktive, mens vi spiller bra fotball hele veien. Da er det ekstra deilig at vi klarer det, sier Ranheims Michael Karlsen til Eurosport etter kampslutt.

Han ble landskjent etter å ha misset med en panenka da Hødd kjempet om opprykk til Eliteserien i 2015, men fikk virkelig sin revansje i kveld. Ikke bare scorte han på straffesparket Ranheim fikk i kampen, han var også iskald da han ble tildelt det avgjørende sparket i straffekonkurransen.

– Jeg har scoret på fire av fire straffer i år, og vet at når jeg gjør det skikkelig så scorer jeg. Jeg ville ha den siste straffen, og det var sykt deilig å avgjøre det. Jeg er kald i skallen!

Nå venter en helt annen sportslig hverdag for Ranheim-spillerne, men de får likevel ikke trene på fulltid. Karlsen har også utgående kontrakt etter årets sesong, men vil etter alle solemerker få tilbud om forlengelse.

– Det blir akkurat det samme neste år, vi skal fortsette å jobbe og gå på skole. Kanskje bør de heltidsproffe spillerne se litt på oss, for vi viser at det fint er mulig å kombinere fotball på med skole og jobb, og samtidig prestere bra på banen, sier Karlsen.

Trener Svein Maalen var ekstremt stolt etter kampen.

– Vi fortjener seireren. Måten det skjer på er perfekt, og dramaturgien er sinnsyk! Vi følte at vi hadde full kontroll hele veien, og vant hver eneste duell. De kommuniserte bra med hverandre hele veien, og leverer en kjempekamp. Vi skulle gjerne avgjort etter full tid, men jeg hadde troen hele tiden. Guttene er fantastiske! Løkberg holder tidenes tale før straffekonken, og tar av all presset fra guttene. Han har mye av æren for dette.

Det sier Maalen, som nå må forberede spillerne sine på å møte lag som Rosenborg, Brann og Strømsgodset neste sesong.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS