Trønderfotball 2017

Trønderfotball: Topp 10

  • Magnus Troøyen
Foto: Rosenborg BK

Vi oppsummerer året gjennom å se på våre 10 mest leste saker.

Året 2017 nærmer seg slutten med stormskritt, og vi er i ferd med å legge et flott år for trøndersk fotball bak oss. Ranheims opprykk til Eliteserien vil nok av mange trekkes frem som årets høydepunkt, men også nedover i divisjonene har det skjedd veldig mye bra. Trønderfotball har produsert over 600 saker gjennom 2017, og vi har gått gjennom lesertallene for å finne de sakene gjennom året som har tiltrukket seg mest interesse.

Noe overraskende var det ikke opprykket til Ranheim som trakk til seg den største interessen, det gjorde nemlig Roar Strand. Supermannen vant det meste med Rosenborg, og er fortsatt veldig populær hos fotballpublikumet.

1. Roar Strand avgjorde opprykksfinalen. Superveteranen har lagt toppfotball på hyllen på mange år siden, men fortsetter å herje nedover i divisjonene. Tidligere i høst var han avgjørende da hans Melhus rykket opp til 3.divisjon, noe som skapte masse engasjement.

 

2. Slik har Torgil Gjertsen tatt steget. Ranheim-vingen ble solgt til Kristiansund i sommer, og tok raskt Eliteserien med storm. Han har aldri vært innom Rosenborg-systemet, men viser at det er mulig å komme seg til topp med gradvise steg gjennom seriesystemet.

 

3. Har vært i samtaler med Vålerenga. Vegard Forren har vært mye i media gjennom året, da midtstopperen lenge var på klubbjakt etter et mislykket opphold i England. Til slutt endte han opp i Molde, men i sommer var han også aktuell for Vålerenga.

 

4. Trekker frem Løkbergs tale etter opprykket. Ranheims opprykk til Eliteserien var kanskje årets høydepunkt, og skapte interesse over hele fotballnorge. Like før straffesparkkonkurransen i kvalikfinalen holdt Ranheims Kristoffer Løkberg en flammende tale til lagkameratene, som trener Svein Maalen trakk frem som ekstremt viktig etter kampslutt.

 

5. Ranheim forsterker. Interessen for laget fra fjæra eksploderte etter opprykket, og klubben uttalte at de ble oversvømt at tilbud fra spillere som ønsket å spille for klubben. Tidlig i desember hentet de lokale Marius Augdal fra Stjørdals-Blink, og mange var glade for at Ranheim fortsatte sin lokale satsing tross opprykket.

 

6. Orkla henter Buvik-spiller. Christian Sommerschilds overgang fra Orkla fra Buvik viste seg å være meget populær.

 

7. Et fantastisk løft for hele klubben. Endelig fikk Trondheims-Ørn egen hjemmebane på Lade, etter en omflakkende hverdag i mange år.

 

8. – Jeg ble fryst ut i kulden i Levanger. Erik Skeie var ikke fornøyd med behandlingen i Levanger, og gikk offentlig ut mot klubben etter å ha byttet klubb.

 

9. Strindheim søker ny keeper. Trønderklubbens keeperjakt vekket tydeligvis en keeperdrøm i magen hos mange.

 

10. – Aldri vært med på noe som ligner! Mens Rosenborgs A-lag slo ut Ajax i Europa, slet andrelaget med å holde plassen i 3.divisjon.

 

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS