Trønderfotball 2017

Årets spillere 2017

  • Magnus Troøyen
Foto: lsk-kvinner.no

Resultatene for hvem som er årets spillere 2017 er klare.

I samarbeid med Coerver Norge og Barnas Fotballdag har Trønderfotball arrangert en kåring for å finne de spillerne som gjorde seg mest bemerket i 2017, og vi lanserte forrige uke flere kandidater som våre lesere kunne stemme på. Kåringen er delt opp i 7 kategorier, og vinneren i hver kategori er nå bestemt.

Det var jevnt mellom kandidatene, og i flere tilfeller var det bare noen få stemmer som skilte vinneren og andreplassen.

Her var alle kandidatene.

Trøndersk Spiller of the year: Alexander Sørloth

Begrunnelse: Sørloth har hatt en enorm sesong for danske Midtjylland, og står med hele 17 målpoeng etter 16 kamper fra start. Han er spilleren i Superligaen med nest-flest målpoeng, og har også spilt seg inn på landslaget. Tatt enorme steg gjennom 2017, og ryktes stadig til større utenlandske klubber.

Trøndersk Eliteseriespiller of the year: Torgil Gjertsen

Gjertsen tok en overlegen seier i avstemningen, og det er liten tvil om at kantspilleren fortjener utmerkelsen. 25-åringen ble solgt fra Ranheim til Kristiansund i sommer, og har tatt Eliteserien med storm etter overgangen. 12 målpoeng på 11 kamper fra start, og en viktig årsak til at Kristiansund klarte å klatre ut av nedrykksstriden.

Trøndersk 1.divisjonspiller of the year: Christian Eggen Rismark

Det var lenge jevnt mellom Rismark og lagkollega Even Barli, men stopperkjempen vant avstemningen med noen få stemmer. Christian Eggen Rismark har gått fra 3.divisjon til Eliteserien på noen få år, og fortsatte å ta enorme steg gjennom hele 2017. Storspilte gjennom hele sesongen, og ledet Ranheim til opprykk som kaptein.

Trøndersk 2.divisjonsspiller of the year: Ivar Sollie Rønning

Toneangivende bak Ham/Kams opprykk til 1.divisjon, og ble lagets soleklare toppscorer. 18 scoringer på 24 kamper. Leverte kanskje sin beste sesong i karrieren, og er ønsket av klubber på et høyere nivå.

Trøndersk Juniospiller of the year: Dennis Johnsen

Soleklar vinner i avstemningen. Ble for få år siden veid og funnet for lett både i Rosenborg og på aldersbestemte landslag, men har i 2017 seilt opp som et av norges største fotballtalenter. Har allerede fått flere innhopp for A-laget til Ajax, og ble av lagets trener omtalt som et eksepsjonelt talent.

Trøndersk Toppseriespiller of the year: Guro Reiten

Skjøt Lillestrøm til seriegull, og ble toppscorer i Toppserien. Reiten har utviklet seg masse siden hun forlot Trondheims-Ørn, og er selvskreven i landslagstroppen. Agenten hennes fortalte tidligere i vinter at både Arsenal, Manchester City og Chelsea har vist interesse for angriperen.

Trøndersk 1.divisjonsspiller of the year kvinner: Guro Ramstad

Tok en meget knepen seier over Marthe Enlid, men det er ingen tvil om at Ramstad forjener prisen. Ble Byåsens toppscorer med sine 15 scoringer, og endte på andreplass på toppscorerlisten i divisjonen. Bidro sterkt til at Byåsen nok en gang leverte en god sesong, og ble det mestscorende laget i divisjonen.

Trønderfotball gratulerer alle vinnerne!

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS