Trønderfotball 2017

– Jeg tror det aldri har skjedd før

  • Magnus Troøyen
Foto: Jørn Engberg, Ranheim

For kort tid siden var Ranheim sterkt truet av konkurs. Nå er klubben helt gjeldsfri, og leverte i tillegg et pent overskudd i 2017.

– Det er mange, mange år siden Ranheim var gjeldfrie sist. Jeg tror det aldri har skjedd, sier Ranheims styreleder Frank Angelvik til Adresseavisen.

Ranheim har i mange år slitt økonomisk, og måtte gjennom en stor snuoperasjon etter at klubben var nære konkurs i 2016. Både spillere og ansatte har jobbet knallhardt med å få klubben tilbake på rett kjøl, og nå viser tallene at de har lykkes. Ranheim har ved inngangen til 2018 ingen gjeld, og levert et overskudd på 235.000 kroner forrige sesong.

Dermed ble 2017 et svært pent år både sportslig og økonomisk for Ranheim.

– 2018 blir et steintøft år, men nå har vi faktisk penger på bok. Vi har null i gjeld og fornuftige arbeidsforhold. Det er vi egentlig ganske stolt over, sier Angelvik.

Ranheim hadde en gjeld på nesten to millioner da de gikk inn i 2017, men har betalt ned alt gjennom sesongen. Nå venter en ny hverdag i Eliteserien, men Angelvik er tydelig på at klubben skal fortsette å være fornuftig økonomisk.

Les også: Ranheim tippes helt nederst på tabellen.

– Nå har vi et godt økonomisk utgangspunkt. Vi vet hva som går ut og hva som kommer inn, og bruker ikke mer enn nødvendig. Har vi ikke penger å bruke, så bruker vi dem ikke. Ranheim skal ikke handle inn dyre fotballspillere. Nøkternheten skal være med Ranheim hele veien, sier han til Adressa.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS