Trønderfotball 2017

Strindheim kan tjene fett på Sørloth

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Strindheim kan vente seg en heftig utdanningskompensasjon om overgangen til Alexander Sørloth går gjennom.

Sørloth har avbrutt FC Midtjyllands treningsleir i Dubai for å reise til London, og er bare detaljer unna å gjennomføre en overgang til Premier League-klubben Crystal Palace. Det spekuleres i en overgangssum på rundt 120 millioner norske kroner, noe som betyr at trønderen blir den dyreste spilleren til å bli solgt fra dansk klubbfotball noensine. Han blir også den nest-dyreste norske overgangen.

Kraftspissen spilte i Strindheim frem til han var 15 år, og trondheimsklubben har derfor krav på utdanningskompensasjon om overgangen går igjennom. Etter det Trønderfotball erfarer er det snakk om en sum på rundt 750 000 kroner, noe som vil komme svært godt med hos Strindheim.

– Vi er veldig glade for dette. Dette betyr mye for klubben, og hjelper oss med å gi et bedre tilbud til barn og ungdom i fremtiden. Strindheim er stolt av å ha fått frem spillere som er aktuelle for Premier League, sier styret i Strindheim IL i en uttalelse til Trønderfotball.

Sørloth blir etter all sannsynlighet presentert som Crystal Palace-spiller i løpet av kvelden.

– Jeg satt og så Liverpool-Huddersfield i går og synes det var stor stemning. Så snakker jeg med Alexander på telefonen og han sier han er på vei til London for medisinsk test og hele den pakka der. Så det er litt sånn eventyraktig fortsatt, sa far Gøran Sørloth til TV 2 Sporten tidligere i dag. 

Flere danske medier spekulerer i at overgangssummen kan nærme seg 180 millioner kroner. Dette vil i så fall bety en enda større andel til Strindheim.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS