Trønderfotball 2017

Takket nei til bud på 100 millioner

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Alexander Sørloth er svært het for tiden.

Den trønderske kraftspissen scorer mål på bestilling i danske FC Midtjylland, og det har større utenlandske klubber lagt merke til. Den danske avisen BT skriver mandag kveld at Premier League-klubben Crystal Palace la inn et bud med en totalpakke på hele 96 (!) millioner kroner for den unge trønderen, men at Midtjylland takket nei.

De går knallhardt etter gullet i danske Superligaen, og ønsker derfor å beholde målgarantisten ut sesongen. Klubbene har hatt flere møter de siste to ukene, men Midtjylland valgte til slutt å takke nei. Midtjylland ligger på topp i Superligaen i Danmark, men med bare ett poeng å gå på til Brøndby på andreplass.

– Det er veldig lite overraskende at Sørloth er interessant for andre klubber fra større ligaer. Han ble kåret til beste spiller i Superligaen denne høsten, og utviklingen hans de siste årene har vært helt fantastisk. Han har blitt en viktig brikke for Lagerbäck, vært fantastisk i Midtjylland og så er han fortsatt sulten på å utvikle seg. Fysikken hans står ikke tilbake for noen av de han spiller mot, og selv i Premier League vil han klare seg meget bra i den fasen av spillet, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Sørloth har tidligere spilt for Rosenborg og Bodø/Glimt, men meldte overgang til nederlandske Groningen i 2016. Her ble han ingen suksess, og han ble derfor solgt til Midtjylland sommeren 2017. Her har ting så langt gått over all forventning, og mye tyder på at det venter en innholdsrik utenlandskarriere på trønderen.

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS