Trønderfotball 2017

– Begge er over all forventning

  • Magnus Troøyen
Foto: RBK.no

Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø hylles i Nederland.

Trønderduoen har herjet på høyresiden til AZ denne sesongen, og har etter hvert tiltrukket seg mye oppmerksomhet. AZ ligger helt oppe på tredjeplass i ligaen, og Svensson og Midtsjø har etter hvert blitt nøkkelspillere i et lag som har tatt store steg den siste tiden. Begge troner høyt oppe på spillerbørsene, og det hviskes om at større klubber lurer i kulissene.

– De har vært veldig, veldig gode. Over all forventning, konstaterer journalisten Nik Kok, som dekker klubben for Algemeen Dagblad, landets største avis, til VG. 

Faktisk er Midtsjø rangert som den aller beste spilleren i Eredivisie denne sesongen på spillerbørsen til Algemeen Dagblad (!), og Svensson følger ikke langt bak. Begge de tidligere Rosenborg-spillerne har fått masse ros i media den siste tiden.

– Oi! Det er overraskende. Det hadde jeg ikke trodd, sier Midtsjø om utmerkelsen til VG, før han ydmykt fortsetter:

– Jeg føler jeg har gjort det ganske bra. Såpass selvtillit må jeg ha. Jeg har gjort det ganske OK.

Svensson ble kåret til ligaens beste spiller i januar.

– Jeg må jo innrømme at det er stas! Jeg spilte bare to kamper i januar, så den er litt billig, men det er det ingen som vet om noen måneder. Det er fint for CV-en, gliser Svensson.

– Som back er det ikke hver måned man får sånne utmerkelser, og det er jækla mange gode spillere å konkurrere mot, så jeg ser på det som en anerkjennelse, sier han til VG.

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS