Trønderfotball 2017

– En utrolig fin mulighet for meg

  • Magnus Troøyen
Foto: Sogndalfotball.no

Bendik Bye er veldig glad for at han kan fortsette å spille i Eliteserien.

Trønderen ble denne uka klar for Kristiansund, og avslutter dermed oppholdet sitt i Sogndal. Sogndal rykket som kjent ned til OBOS-ligaen etter å ha tapt i kvaliken for Ranheim, og Bye ønsket å bytte klubb for å kunne fortsette i Eliteserien. Bye har signert en 2-årskontrakt med Sogndal, og gjenforenes dermed med sin tidligere spissmakker fra Levanger Benjamin Stokke.

– Dette var en utrolig fin mulighet for meg, og jeg får no muligheten til å fortsette å spille i Eliteserien, forteller Bendik Bye til Sogndals hjemmeside.

– Det er selvfølgelig tungt å reise fra Sogndal. Jeg har blitt kjent med mange fine personer, både i klubben og i bygda. Den siste tiden har jeg fått mange meldinger fra Sogndalsupportere og andre. Det setter jeg veldig stor pris på, fortsetter Bye.

Bendik Bye er født i Steinkjer, og Sogndal var hans første klubb utenfor Trøndelag. Kristiansund blir dermed hans andre klubb utenfor det nylig samlede fylket, men han blir gjenforent med flere trøndere.

– Jeg har spilt med både Christoffer Aasbak, Torgil Gjertsen, Bent Sørmo og Benjamin Stokke tidligere. Jeg tror det kan være en veldig bra ting at vi kjenner hverandre. Spesielt jeg og Benjamin fungerte godt som en spissduo i Levanger. Vi kjenner hverandre godt og vet å spille hverandre gode, sier han til Kristiansunds hjemmeside.

KBK har dermed fire trøndere i troppen.

– Han er trønder og en type vi føler vil passe inn i vår gruppe. Han er også en angrepsspiller som kan spille på topp enten vi spiller med to spisser eller tre spisser. Vi gleder oss til å se Bye i aksjon, og har god tro på at Bendik vil levere mange målpoeng for KBK i løpet av de neste sesongene, sier sportslig leder i KBK, Kenneth A. Leren.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS