Trønderfotball 2017

Fra Strindheims guttelag til Premier League på 6 år

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Alexander Sørloth imponerte da han debuterte for Crystal Palace i dag, og var nære scoring.

– Jeg synes han gjorde det bra. Han har ikke spilt kamp på to måneder på grunn av at sesongen i Danmark ble avsluttet før jul. Han har bare spilt to omganger i treningskamper, så jeg var ganske overrasket over at han holdt tempoet så bra i kampen. Jeg ble også imponert over hvor bestemt og aggressiv han var, sier Palace-manager Roy Hodgson til klubbens hjemmeside.

Den trønderske kraftspissen har tatt enorme steg de siste årene, og ble tidligere i vinter solgt til Crystal Palace for over 100 millioner kroner. I dag fikk han debuten sin, og 22-åringen spilte samtlige 90 minutter da Palace tapte 1-3 borte mot Everton. Sørloth gjorde seg ikke bort, og var bare centimetre unna scoring i debuten foran 40 000 tilskuere på Goodison Park.

Etter 67 minutter fikk venstreback van Aanholt ballen på kanten, og slo et hardt innlegg mot Sørloth. Trønderen knuste Ashley Williams i duellen, og fikk til en god heading. Desverre klarte Everton-keeper Jordan Pickford å slå ballen til corner, men Sørloth fikk likevel vist frem sin enorme fysikk. Erik Thorstvedt i TV 2s studio mener sjansen viser at Sørloth har mye å tilby Palace, og gleder seg til fortsettelsen.

– Jeg synes ikke Sørloth gjorde seg bort. Han bør være rimelig stolt over det han gjorde, og han viste at han innehar flere kvaliteter. Han kommer til en bra mulighet og gjør mange bra ting underveis, oppsummerer den tidligere Premier League-keeperen.

Dermed er en ny barriere brutt i karrieren til den unge trønderen, som så sent som i 2013 spilte guttefotball for Strindheim. Siden den gang har han vært innom Rosenborg, Bodø/Glimt, Groningen og Midtjylland, før han nå tjener over 20 millioner kroner i året i en av verdens største ligaer.

Det hadde nok få trodd i 2006, når Sørloth imponerte i junior-NM på skøyter.

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS