Trønderfotball 2017

Kåret til månedes spiller

  • Magnus Troøyen
Foto: RBK.no

Jonas Svensson imponerer i nederlandsk fotball.

Trønderen ble solgt fra Rosenborg til AZ Alkmaar foran 2017-sesongen, og ble fort en hit i den nederlandske toppklubben. Svensson har stort sett vært fast inventar på høyrebacken siden overgangen, og har høstet lovord for solid spill og gode offensive bidrag gjennom hele sesongen.

Denne måneden ble han til og med kåret til månedens spiller i Æresdivisjonen, foran Vitesses Mason Mount og PSV-spiller Santiago Arias. Prisen baseres på statistikk fra Opta Sports, som viser at Svensson har levert svært solid gjennom hele måneden. Hver enkelt spiller vurderes ut fra 60 ulike statistikk-parametere, og den med best score totalt får prisen.

Jonas Svensson har startet 19 av 20 seriekamper denne sesongen. Han scoret nylig for Alkmaar da klubben slo Utrecht.

Med Svensson og Fredrik Midtsjø i godt slag har AZ imponert denne sesongen, og innehar i skrivende stund 3.plassen på tabellen. Storklubbene Ajax og PSV Eindhoven innehar de øverste plassene.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS