Trønderfotball 2017

– Vi sendte inn papirene fire minutter før fristen

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Alexander Sørloths overgang til Crystal Palace var bare minutter fra å gå i vasken.

Trønderen skrev torsdag under for Premier League-klubben Crystal Palace, og bekreftet dermed det som er tidenes nest største overgang for en norsk spiller. Avtalen mellom Palace og hans gamle klubb Midtjylland skal være verdt opptil 140 millioner kroner, men FC Midtjyllands styreleder Rasmus Ankersen avslører at det var mye drama rundt overgangen. Selv om partene hadde snakket sammen i flere dager, klarte de bare så vidt å sende inn papirene før fristen.

– Vi fikk til en fantastisk handel. Økonomisk taler den helt for seg selv. Men nei, vi har ikke sovet godt de siste dagene, det har vært mye stress, sier FC Midtjyllands styreleder Rasmus Ankersen til BT.dk.

Avtalen gir Sørloth en lønn på over tyve millioner i året, noe som betyr at han får over 100 millioner i lønn de 5 år kontrakten varer. Han er aktuell for troppen allerede til Palaces seriekamp denne helga, men forventes ikke å starte. Han har fått trøye nummer 9 i den engelske klubben.

Sammen med klubbeier Matthew Benham forhandlet Ankersen avtalen på en «hemmelig» adresse i London, men partene brukte lang tid på å bli enige. Overgangsfristen var midtnatt torsdag norsk tid, og papirene på overgangen ble sendt inn bare minutter før vinduet stengte.

– Hele overgangen kunne faktisk gått i vasken i siste liten. Kontrakten ble først sendt inn til godkjennelse fire minutter før tidsfristen. Men heldigvis, vi nådde det akkurat! Sørloth skulle også forhandle om sin personlige kontrakt, og så var det selvfølgelig en rekke juridiske ting som måtte formuleres. Så det tok lang tid ja, innrømmer Ankersen.

FC Midtjylland ønsket opprinnelig ikke å selge trønderen, da de ønsket å beholde stallen uforandret for å kunne kjempe om seriegull. Men da Crystal Palace hevet budet sitt over 100 millioner kroner, klarte ikke den danske klubben å si nei.

Palace skal ha fulgt Sørloth siden han var 17 år, og var svært interesserte i å hente han.

– Vårt utgangspunkt var at vi egentlig ikke var interessert i å selge noen av nøkkelspillerne våre. Men når man ikke er interessert i å få til et salg, så er man også i stand til å få høyere priser. Det endte derfor med en handel vi er veldig stolt over, sier styrelederen til danske BT.

FC Midtjylland skal nå bruke pengene på å investere i bedre fasiliteter og ansette nye speidere, og sier de ikke skal ta av på overgangsmarkedet.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS