Trønderfotball 2017

– Vi skal kjempe om topp 4

  • Magnus Troøyen
Foto: Trondheims-orn.no

Etter en middels sesong i fjor har Ørn gjennomført store endringer foran årets sesong. Nå er målet å kjempe blant topplagene.

– Det er forskjellige årsaker til de store endringene. Det er en del som får muligheten til å spille i Byåsen. Jeg ønsker at de skal få mer spilletid og spille på seg mer selvtillit der. Kanskje må de gå ned et steg og være et førstevalg. Det er flere som har slitt med å ta det siste steget, også håper vi selvfølgelig at vi ser en eller flere tilbake i Ørn-drakten etterhvert, forteller Ørn-trener Thomas Dahle til lagets hjemmeside.

Hele 8 spillere har forlatt Ørn i vinter, i tillegg til at to nye spillere er hentet inn (Malin Sunde og Elin Sørum). Emilie Bragstad og Jenny Østerås er også forfremmet fra klubbens U20-lag til A-stallen, men det betyr likevel at Ørn har fire færre spillere i stallen enn de hadde i fjor. Dermed kan fort flere spillere komme inn porten på Lade i løpet av vinteren.

– Kristin Jørgensen, Silje Franzen, Birthe Christiansen og Anya De Courcy har alle signert for 1. divisjonsklubben Byåsen, mens tidligere kaptein Marit Clausen og Rikke Storrø har lagt fotballskoene på hyllen. Samtidig har Ingrid Engen signert for fjorårets seriemester LSK Kvinner, og Hannah Bacon flyttet til Frankrike med kjæresten Alex Gersbach.

Trondheims-Ørn har også gjennomført endringer i støtteapparatet. Geir Arne Kristiansen er ny assistenttrener, Mads Pettersen er ny toppspillerutvikler, Robert Hunstad overtar keepertrenerrollen mens Ole Næss går inn som fysisk trener.  Solfrid Dahle blir nå fysioterapeut, mens Tarjei Smågesjø som kjent er ansatt som ny sportslig leder.

Thomas Dahle mener Ørn nå har spillerstallen og trenerne de trenger for å kjempe i toppen av Toppserien.

– Jeg ønsker vi å gå litt tøft ut og si at vi vil være med å kjempe om topp fire. Vi må fortsette å strekke oss og tørre å si det, og så må vi se om vi klarer å ta de stegene som kreves, sier Dahle.

– Først og fremst må stramme inn den defensive strukturen, og spesielt på defensive dødballer hvor vi spiller inn for mange unødvendige mål. Det er noe vi kommer til å jobbe knalltøft med. Samtidig skal vi fortsette å jobbe med og videreutvikle den offensive biten og hvordan vi ønsker å fremstå, avslutter Dahle.

Ørn serieåpner mot Grand Bodø 24.mars.

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS